«Σκοτώνει η μπύρα Corona;» Οταν ο πανικός «χαζεύει» τα πλήθη και εξαπλώνεται στο Google

Οχι, ο κορονοϊός δεν έχει καμμία σχέση με την μπύρα Corona.
Twitter

Πολλές φορές, ο πανικός πυροδοτεί αδικαιολόγητες ενέργειες. Μία εξ αυτών είναι σίγουρα το να αναζητήσουμε στο διαδίκτυο αν η μπύρα Corona μπορεί να μας σκοτώσει. Φαίνεται αστείο, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που «γκούγκλαραν» αστείες - για εμάς - ερωτήσεις στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, σχεδόν το 60% των ανθρώπων πραγματοποιούν τις σχετικές αναζητήσεις με τις λέξεις «beer virus», ενώ το 43% έψαξαν για τις λέξεις κλειδιά «corona beer virus».

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τάσεις στο Διαδίκτυο, google trends, για αναζητήσεις για τη μπύρα Corona (Corona beer), μαζί με τις φράσεις «corona beer virus» (κορόνα μπίρα ιός) και «beer virus» (μπίρα ιός) αυξήθηκαν δραστικά την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται, ότι ο κορονοϊός που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν και έχει μεταδοθεί σε όλον τον Κόσμο, δεν έχει να κάνει με τη διάσημη μπύρα. Ούτε διανέμεται σε μπουκαλάκια, ούτε συνοδεύεται με φετούλα λαμονιού. Είναι κάτι σοβαρότερο.

Πάντως, να συμπληρωθεί ότι η Corona μπορεί να μην μεταδίδει τον θανάσιμο ιό, αλλά η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί - κάποια στιγμή - να σας σκοτώσει.

(Με πληροφορίες από Forbes)