ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2018 22:13 EET

Σταθάκης: Ο νόμος για τις λιγνιτικές μονάδες θα περιλαμβάνει μέριμνες για θέσεις και σχέσεις απασχόλησης εργαζομένων και μονάδων

EUROKINISSI

Τη διαβεβαίωση ότι στο νόμο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, θα ληφθούν μέριμνες για το σεβασμό των θέσεων απασχόλησης και των σχέσεων εργασίας στις μονάδες προς αποεπένδυση, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα στο ΥΠΕΝ με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη και Αντώνη Καρρά.

Η συνάντηση, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, έγινε σε καλό κλίμα και με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του market test που πραγματοποίησε τις προηγούμενες εβδομάδες η ιεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), σχετικά με την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικoύ δυναμικού της ΔΕΗ.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους συνδικαλιστές για τα επόμενα βήματα και το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα διενεργηθεί από την ίδια. Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)