ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/07/2019 15:19 EEST

Στη φυλακή επιστρέφει ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στη φυλακή αναμένεται να επιστρέψει ο πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, κθαώς το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει αυτός και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών Κακουργημάτων για τις «μίζες» των εξοπλιστικών.

Οπως όλα δείχνουν, μετά την έξοδό του από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται εδώ και δύο μέρες σε κρίσιμη κατάσταση, θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, το ΣΤ′ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, χωρίς κενά και αντιφάσεις, ενώ παράλληλα απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν.

Παράλληλα, εκτός του Ακη Τσοχατζόπουλου την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος στον οποίο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών, όπως και ο χρηματιστής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί με την ίδια ποινή (κάθειρξη 6 ετών).

Πηγή: ΑΠΕ