ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/12/2017 12:33 EET

Στη φυλακή ο 33χρονος με τη μεγάλη ποσότητας κοκαΐνης. Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή

Στην φυλακή οδηγείται ο 33χρονος Σέρβος που συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών -καθώς στο σπίτι του στη Βάρκιζα εντοπίστηκε κοκαΐνη 135 κιλών- μετά την τυπική απολογία που έδωσε στον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος, που θεωρείται μέλος διεθνούς κυκλώματος που εισήγαγε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε τυπική απολογία για τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται και φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του ανακριτή επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής.

Η υπεράσπιση του 33χρονου υποστηρίζει ότι στην πορεία της έρευνας που διεξάγεται για την οργάνωση, θα αποδειχθεί ότι ο ρόλος του κατηγορούμενου ήταν περιφερειακός, κάτι που θα διαφανεί όταν συλληφθεί εκείνος που ενοικίασε το διαμέρισμα στη Βάρκιζα όπου και βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος είχε έρθει πριν από μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα και διέμενε στο επίμαχο διαμέρισμα το οποίο φαίνεται να έχει νοικιαστεί από αλλοδαπό για 3 μήνες. Οι αρχές εκτιμούν ότι η κοκαΐνη που εντοπίστηκε κατά τη σύλληψη του Σέρβου είναι μέρος από μεγαλύτερη ποσότητα που εισήγαγαν μέλη του κυκλώματος και διοχετεύθηκε στην εγχώρια αγορά.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 31 ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και ποσότητες κόκας, ατζέντες και σημειώσεις με χρηματικά ποσά βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Βάρκιζας, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα 135 κιλά κοκαΐνης, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας θα διοχετεύονταν στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας τα Χριστούγεννα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος Μάρτιν που συνελήφθη στη Βάρκιζα είναι πιθανόν ο άνθρωπος που έφερε την ποσότητα στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική για λογαριασμό του Ivan.

Ο Ivan έχει μέχρι στιγμής διαφύγει της σύλληψης και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που κρατούσε τις σημειώσεις για την πώληση της κόκας και ο οποίος ασχολούνταν με το χονδρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο Ιβάν κυκλοφορούσε στα σαλόνια της κοσμικής Αθήνας και αυτοσυστηνόταν ως επιχειρηματίας με επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου και είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε το διαμέρισμα στη Βάρκιζα μέσω μιας γυναίκας που γνώρισε στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Η ίδια καταθέτοντας στην αστυνομία, τον περιέγραψε ως ψηλό, γεροδεμένο, γύρω στα 35 και σύμφωνα με αξιωματικούς της δίωξης φέρεται να διατηρεί επαφή με μεγαλεμπόρους ναρκωτικών στην Ευρώπη.