ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/03/2018 13:08 EET

Στη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας προχωρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη που κατέθεσε τη σχετική πρόταση

NurPhoto via Getty Images

Την απόφαση να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και συζήτησαν την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Μάλιστα επικοινώνησε μαζί του και συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενό της.

Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη προς τον κ. Βούτση έχει ως εξής:

«Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρωτοβουλία την οποία υποδέχθηκαν θετικά οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.

Η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών -θα συγκαλείται από τον πρωθυπουργό και θα μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής της ΕΥΠ και κατά περίπτωση αξιωματούχοι τής κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, καθίσταται επιβεβλημένη η συζήτηση της πρότασης νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.

Σας καλώ να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της πρότασης νόμου.

Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας το επιβάλλουν».

 

Sponsored Post