Στη Σόφια θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ. Μαζί τους ο Νίμιτς

Στις 15-16 Φεβρουαρίου στη Σόφια
Eurokinissi

Στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ την ερχόμενη εβδομάδα και τις διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα μεταξύ των δύο ανδρών είναι στραμμένα τα βλέμματα παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται και στις δύο χώρες για το θέμα της ονομασίας.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (IBNA), θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Φεβρουαρίου στη Σόφια, στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών – μελών της ΕΕ και τον υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν τα επόμενα βήματα για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Υπενθυμίζεται ότι τη συνάντηση είχε προαναγγείλει την Τετάρτη ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είχε επισημάνει πως σε αυτή θα μετάσχει και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ξεκαθαρίζοντας πως οι διαβουλεύσεις των διαπραγματευτικών ομάδων θα συνεχιστούν γιατί «ο χρόνος είναι λίγος, και πρέπει να δράσουμε έγκαιρα».

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα το όνομα που φαίνεται να κυριαρχεί στις συζητήσεις και των δύο πλευρών είναι το «Άνω Μακεδονία».

Δημοφιλή