ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/07/2018 15:44 EEST

Στη Γαλλία θα εκδοθεί ο «Μr. Bitcoin» που συνελήφθη στη Χαλκιδική

Sooc

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης την πρόταση της Eισαγγελέως έδρας, προκειμένου να εκδοθεί στη Γαλλία ο 39χρονος Ρώσος, Α.Β., γνωστός και ως «mr. Bitcoin».

Ο Β. κατηγορείται ως διαχειριστής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e, μέσω της οποίας φέρεται να νομιμοποίησε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων, ενώ την έκδοσή του «διεκδικούν» ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία. «Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Γαλλίας (σ.σ. είχε εκδοθεί στις 15 Ιουνίου 2018) διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο ελληνικός νόμος και συνεπώς είναι εκτελεστό» είχε σημειώσει η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευσή της, προτείνοντας την έκδοση του αποκαλούμενου διεθνώς ως «Mr. Bitcoin» στις γαλλικές Αρχές, που -μεταξύ άλλων- του χρεώνουν ότι «ξέπλενε» παράνομα κέρδη ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ασκήθηκε έφεση, η οποία θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο. Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο 39χρονος Ρώσος, έχει καταθέσει και αίτημα ασύλου στη χώρα μας, το οποίο πρωτοβάθμια απορρίφθηκε, ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου 2018 θα εξεταστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη χώρα μας, ενώ από τις ελληνικές Αρχές έχει ξεκινήσει έρευνα για το εάν τέλεσε αξιόποινες πράξεις το διάστημα που ήρθε στη χώρα μας μέχρι τη σύλληψη του (9 έως 25 Ιουλίου 2017). 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως ότι έκανε το έκανε από τη Χαλκιδική, προκειμένου να καταδικαστεί στη χώρα μας και να παραμείνει κρατούμενος εδώ, καθώς το τελευταίο που θέλει είναι να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Sponsored Post