Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη των είκοσι μελών του Ρουβίκωνα που έχουν συλληφθεί

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη των είκοσι μελών του Ρουβίκωνα που έχουν συλληφθεί
Eurokinissi

Αναβολή για να δικαστούν στις 27 Ιουνίου ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα, που συνελήφθησαν χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι 20 είναι αντιμέτωποι με τέσσερις κατηγορίες.

Nωρίτερα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για 4 πλημμελήματα που αφορούν διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται από νωρίς περίπου 50 άτομα προς υποστήριξη των συλληφθέντων, ενώ η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2019 η δίκη ακόμη 12

Την ίδια στιγμή, για τις 15 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο η δίκη 12 μελών της συλλογικότητας, που κατηγορούνται για ενέργειες της οργάνωσης.

Το αντικείμενο της υπόθεσης αφορά συνένωση δικογραφιών σχετικά με την παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, για διαμαρτυρία στην οικία του Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στη Υεμένη. Επίσης, διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης στρατιωτικού κατηγορούμενου για βιασμό, παρέμβαση στις Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών και τέλος παρέμβαση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι δικογραφίες συνενώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο με την παρέμβαση της συλλογικότητας σε γιατρό, ο οποίος καταγγελεται ότι ζήτησε «φακελάκι».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δώδεκα κατηγορούμενοι αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διακεκριμένες φθορές και παράνομη βία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή