Στην κορυφή ξανά η Παπαστράτος ως ο πιο ελκυστικός εργοδότης της Ελλαδας για το 2024

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Παπαστράτος διακρίνεται 1η σε προτίμηση στη χώρα μας για το εργασιακό της περιβάλλον.
LUCENT SOIREE

Η έρευνα Employer Brand που διενήργησε η Randstad για το 2024 αποτελεί την πιο πλήρη, λεπτομερή και ανεξάρτητη μέτρηση, σχετικά με την εικόνα του εργοδότη, καθώς ο όγκος των δεδομένων που συγκεντρώνονται και αξιολογούνται οδηγεί σε ακριβή συμπεράσματα, που προκύπτουν από την ανάλυση data: Συμμετείχαν σχεδόν 173.000 εργαζόμενοι, σε 32 χώρες παγκοσμίως, οι οποίοι αξιολόγησαν συνολικά 6.084 επιχειρήσεις.

Η έρευνα, αξιολογεί την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη.

Randstad Employer Brand

  • Η έρευνα Employer Brand διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά Ελλάδα.
  • Αξιολογείται δείγμα από τις 150 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας σε αριθμό προσωπικού.
  • Για το 2024, συμμετείχαν στην έρευνα 3.500 άτομα, εργαζόμενοι και άνεργοι, από 18 έως 65 ετών.
  • Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2024.

Η αξιολόγηση που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας βασίζεται σε κριτήρια που αφορούν στην επιλογή εργοδότη, στους λόγους παραμονής και αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος, στα κίνητρα επιλογής εργασίας ανά γενιά εργαζομένων, στους κλάδους που καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις και στην πρόταση αξίας των εργοδοτών.

Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος.
Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος.
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Συνεχής επένδυση στην κατάρτιση των εργαζομένων

«Η διάκριση αυτή, για 4η συνεχή χρονιά, δεν αποτελεί απλώς ένα βραβείο, αλλά επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει και ωφελεί όλους. Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς, γνωρίζουμε ότι η σταθερή δύναμή μας πηγάζει από τους ανθρώπους μας. Η πολύτιμη προσφορά, η επιμονή και η θέλησή τους αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στο συναρπαστικό ταξίδι ανάπτυξης που μοιραζόμαστε. Γι′ αυτό, επενδύουμε με αφοσίωση στην υποστήριξη, την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στηρίζουμε την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, που οδηγούν την εταιρεία μας στο αύριο. Η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη: Να θέτουμε στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τους ανθρώπους μας. Γιατί η Παπαστράτος είναι οι άνθρωποί της», τονίζει ο Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Παπαστράτος.

Η ομάδα της Παπαστράτος με το βραβείο του Πιο Ελκυστικού Eργοδότη στην Ελλάδα για το 2024
Η ομάδα της Παπαστράτος με το βραβείο του Πιο Ελκυστικού Eργοδότη στην Ελλάδα για το 2024
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

«Η νέα, τέταρτη κατά σειρά, πιστοποίηση της εταιρείας μας ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μάς γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το καλύτερο.

Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας.

Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση.

Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο», δηλώνει με αφορμή τη νέα διάκριση στην έρευνα της Randtad η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International.

Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International
Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Προτεραιότητα η ευημερία των ανθρώπων μας

Για την Παπαστράτος, οι άνθρωποί της αποτελούν το πολυτιμότερό της κεφάλαιο. Σήμερα, στην εταιρεία συνυπάρχουν 4 γενιές εργαζομένων, οι οποίοι έχουν μάθει να συνεργάζονται αρμονικά, υπηρετώντας ένα κοινό όραμα.

Καθώς το διεθνές περιβάλλον και οι θεαματικές εξελίξεις στο πεδίο της Τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης θέτουν νέες προκλήσεις στον κόσμο της εργασίας, με την επανεκπαίδευση σε πρώτο πλάνο, η Παπαστράτος επιλέγει να επενδύει διαχρονικά στο upskilling και reskilling των ανθρώπων της.

Στόχος, να προσφέρει η εταιρεία δυνατότητες και διαφορετικές επιλογές για την επανεκπαίδευση, ώστε οι άνθρωποι να είναι και να αισθάνονται απόλυτα προετοιμασμένοι, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις πολλαπλές προκλήσεις της εποχής.

Συγκεκριμένα, μόνο το 2023 η Παπαστράτος επένδυσε περισσότερα από 750.000 ευρώ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.

Παράλληλα, στηρίζοντας τον γονεϊκό ρόλο, η εταιρεία παρέχει επιπλέον γονική άδεια σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, που αποκτούν παιδιά - προφανώς και με υιοθεσία - με την εταιρεία να χορηγεί συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον.

Σημαντική είναι και η παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο πλαίσιο της μέριμνας και της ενημέρωσης για την ψυχική υγεία.

Ισότητα και συμπερίληψη με συνέπεια και συνέχεια

Κορυφαία προτεραιότητα της Παπαστράτος αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών ισότητας και συμπερίληψης στους εργαζομένους.

Το 2018 η εταιρεία απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary, αποτελώντας την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία στην Ελλάδα που έχει λάβει τη συγκεκριμένη διάκριση, σε σχέση με την ισότητα των αμοιβών, ανεξαρτήτως φύλου.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία αποτελεί από το 2020 μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας, αφού έγινε ένα από τα πρώτα μέλη αυτής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την προαγωγή της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις.

«Ανεκτίμητο πλεονέκτημα η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη»

Η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad στην Ελλάδα συγχαίρει την Παπαστράτος με αφορμή τη νέα διάκριση, σημειώνοντας:

«Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad, συγχαίρω την εταιρεία Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην έρευνα Randstad Employer Brand.

Η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Παρατηρούμε με χαρά τις ελληνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως το employer branding, ειδικά σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο εύθραυστο και ανταγωνιστικό.

Η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Παπαστράτος για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την αριστεία».

Δημοφιλή