Στίβεν Νάιτ: Σχεδόν έτοιμο το σενάριο της spin off ταινίας «Peaky Blinders»

«Ετοιμαζόμαστε για τα γυρίσματα στη συνοικία Ντίγκμπεθ του Μπέρμιγχαμ».
Κίλιαν Μέρφι
Κίλιαν Μέρφι
Peaky Blinders / Netflix twitter

Η εξαιρετική βρετανική σειρά «Peaky Blinders» ολοκλήρωσε τον κύκλο της με την έκτη σεζόν -που είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 10 Ιουνίου- ωστόσο και όπως έχει γίνει γνωστό, η συνέχεια της δράσης μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Όπως είπε ο δημιουργός της Στίβεν Νάιτ στην εκπομπή Heart Breakfast αναφερόμενος στη spin-off ταινία «τη γράφω τώρα, σχεδόν έχω ολοκληρώσει το γράψιμο και ετοιμαζόμαστε για τα γυρίσματα στη συνοικία Ντίγκμπεθ του Μπέρμιγχαμ».

Αν και οι χαρακτήρες στο «Peaky Blinders» είναι φανταστικοί, πήραν το όνομά τους από μια συμμορία με παρόμοια χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο Νάιτ αποκάλυψε ότι σκοπεύει να γυρίσει την ταινία σε περιοχές στις οποίες έδρασαν οι πραγματικοί Peaky Blinders.

«Θα κάνουμε γυρίσματα στα στούντιο που βρίσκονται στο Ντίγκμπεθ και σε σημεία της περιοχής. Το Ντίγκμπεθ και το Σμολ Χιθ είναι τα μέρη όπου στην πραγματικότητα περιπλανήθηκαν οι Peaky Blinders. Οπότε βασικά, είναι σαν οι Peaky να επιστρέφουν στο σπίτι τους».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα δούμε γνώριμα πρόσωπα, ο Νάιτ απάντησε «Φυσικά, όπως και μερικά νέα πρόσωπα που ελπίζουμε να είναι μεγάλη έκπληξη».

Μέσα στα έξι χρόνια η σειρά απέκτησε θαυμαστές με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, ενώ αρκετοί την ανακάλυψαν στο Netflix στις τελευταίες σεζόν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία για το στόρι της ταινίας, ενώ ο Ιρλανδός Κίλιαν Μέρφι που ενσάρκωσε μοναδικά τον Τόμας Σέλμπι, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν έχει ιδέα τι θα περιλαμβάνει, αλλά ανυπομονεί.

«Θα ήμουν ενθουσιασμένος όσο κανείς να διαβάσω ένα σενάριο. Αλλά νομίζω ότι είναι καλό για όλους να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Είναι πάντα υγιές και μας επιτρέπει μετά να ανασυνταχθούμε. Ο Στιβ είναι ένας τρελά πολυάσχολος και περιζήτητος συγγραφέας, αλλά ξέρω ότι πάνω από όλα του αρέσει να γράφει το “Peaky” και είμαι βέβαιος ότι σας έχει πει το ίδιο. Το λατρεύει. Οπότε νομίζω ότι όταν έρθει η ώρα, αν υπάρχει περισσότερη ιστορία να ειπωθεί, θα είμαι εκεί».

Με πληροφορίες από Indiewire, NME