Στις κάμερες ασφαλείας στρέφεται η αστυνομία για την απαγωγή του επιχειρηματία στον Πειραιά

Τι αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες.
Eurokinissi/apagogi peiraias

Από τις καταθέσεις ορισμένων αυτοπτών μαρτύρων και την ανάλυση του υλικού από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και κάμερες ασφαλείας, επιχειρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να συνθέσουν το παζλ της αρπαγής του 51χρονου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στον Πειραιά.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι οι μαρτυρίες των ατόμων που είδαν κάτι την κρίσιμη ώρα είναι αντικρουόμενες ως προς τα χαρακτηριστικά των δραστών και του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν. Ωστόσο, όλοι συγκλίνουν στο ότι το όχημά τους -ένα suv μάρκας Volkswagen, μπλε χρώματος- έφερε ξένες (πιθανότατα ιταλικές) πινακίδες κυκλοφορίας. Οι αριθμοί, όμως, δεν αντιστοιχούν σε κάποιο καταχωρημένο στα τερματικά της ΕΛ.ΑΣ. όχημα και εκτιμάται πως είναι πλαστές.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει μία πρώτη εικόνα για το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών της αρπαγής, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια. Έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφερει πως αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: πρώτον για να τρομάξουν ακόμη περισσότερο τους οικείους του θύματος καθώς θα αγωνιούν για την τύχη του και θα είναι πιο ευάλωτοι και δεύτερον για να καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος των πρώτων ωρών και να νιώσουν κι αυτοί λίγο πιο «ασφαλείς».

Υπάρχει, πάντως, ένα άλλο σενάριο -με μικρές πιθανότητες- που θέλει τους δράστες να αφήνουν μετά από λίγο καιρό ελεύθερο τον 51χρονο έχοντας στείλει το δικό τους «μήνυμα». Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για απαγωγή, αλλά για έναν... μαφιόζικο τρόπο επίλυσης προσωπικών διαφορών. Όσο οι δράστες δεν επικοινωνούν με την οικογένεια για να θέσουν αιτήματα, τότε όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Δημοφιλή