ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2018 20:51 EEST | Updated 01/08/2018 21:13 EEST

Στους 85 πλέον οι νεκροί από την φωτιά στην Ανατολική Αττική. Μόνο ένας αγνοούμενος

Η λίστα των αγνοούμενων μειώθηκε μετά και την διαπίστωση διπλοεγγραφής δύο γυναικών που είχαν δηλωθεί με δύο επώνυμα

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Στους 85 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ενώ μόνο ένα άτομα χαρακτηρίζεται ως «αγνοούμενο»  βάσει δήλωσης των οικείων του.

Το τελευταίο 24ωρο ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι σοροί πέντε ακόμη ατόμων ενώ στον αριθμό των νεκρών υπολογίζονται και τα τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν και τελικά υπέκυψαν στα τραύματά τους. 

Όσο προχωρά η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ μειώνεται και ο αριθμός των ονομάτων στην λίστα των αγνοουμένων με το σύνολο σχεδόν αυτών να διαπιστώνεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η δε λίστα των αγνοουμένων υπέστη διαρκείς μεταβολές όχι μόνο εξαιτίας της ταυτοποίησης σορών αλλά και από λάθη που παρατηρήθηκαν στον τρόπο με τον οποίων είχαν δηλωθεί από τους οικείους τους τα πρόσωπα που δεν είχαν δώσει σημεία ζωής μετά τις πυρκαγιές. 

Χαρακτηριστική η περίπτωση δύο γυναικών που τις είχαν δηλώσει ως αγνοούμενες με διαφορετικά επίθετα, δηλ. το επίθετο συζύγου και το πατρώνυμο.

Για αυτό μάλιστα την Τρίτη η Πυροσβεστική έκανε λόγο για 8 αγνοούμενους ενώ σήμερα μετά την ταυτοποίηση πέντε ακόμη σορών και την διαπίστωση της «διπλοεγγραφής», χαρακτηρίζεται ως αγνοούμενο μόνο ένα άτομο. Και οι δύο γυναίκες διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρές. 

Στο μεταξύ οι δουλειά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και κάποιων τελευταίων δειγμάτων και οι αρχές δεν αποκλείουν κατά τη διαδικασία να εντοπιστεί και ο τελευταίος αγνοούμενος. Κάποια βέβαια από τα δείγματα δεν αποκλείεται να ανήκουν σε σορούς που έχουν ήδη ταυτοποιήθεί. 

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι τονίζουν πως θα ελεγχθεί μέχρι και το τελευταίο δείγμα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα να υπάρχει αταυτοποίητη σορός ατόμου που - αν και δεν κρίνεται ως πιθανό- δεν έχει δηλωθεί ως αγνοούμενο.  

Sponsored Post