Στόλο 500 drones για παραδόσεις δεμάτων θέλει το βρετανικό Royal Mail

Σε απομακρυσμένες κοινότητες του Ηνωμένου Βασιλείου.
.
.
Royal Mail

Το βρετανικό Royal Mail θέλει έναν στόλο 500 drones για να βοηθούν σε παραδόσεις δεμάτων σε απομακρυσμένες κοινότητες ανά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ελπίζει πως 200 drones θα βοηθούν στη μεταφορά ταχυδρομείου σε 50 νέες διαδρομές, με τα νησιά Σίλι, τα νησιά Σέτλαντ και τις Εβρίδες να είναι οι προορισμοί που επωφελούνται πρώτοι.

Οι νέες υπηρεσίες χρειάζονται έγκριση από τη Civil Aviation Authority (CAA). Όπως λέει, οι νέες διαδρομές θα βασίζονται στη «συνεχιζόμενη σχεδιαζόμενη βελτίωση στην οικονομική διάσταση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών».

Το Royal Mail δοκιμάζει τη χρήση drones εδώ και καιρό, με τις πιο πρόσφατες δοκιμές να έχουν γίνει τον Απρίλιο στα νησιά Σέτλαντ.

Κάποιες εταιρείες σχεδιάζουν παραδόσεις με drones στην πόρτα του παραλήπτη, με τα δέματα να κατεβαίνουν με γάντζο από αιωρούμενα ιπτάμενα οχήματα. Ωστόσο τα drones του Royal Mail δεν θα αιωρούνται και δεν θα αντικαθιστούν τους ταχυδρόμους: Είναι μεγάλα, με άνοιγμα φτερών 10 μέτρα, εμβέλεια 1.000 χλμ και ικανά για μεταφορά φορτίων 100 κιλών. Όπως είπε στο BBC ο Κρις Πάξτον, επικεφαλής δοκιμών drones στο Royal Mail, αρχικά είχαν σχεδιαστεί για παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αφρική. «Είναι ικανά να απογειώνονται από σχετικά μικρούς διαδρόμους και να προσγειώνονται σε αντίστοιχα μικρούς διαδρόμους. Οπότε είναι ικανά να προσγειώνονται σε χωράφια, αρκεί να είναι αρκετά επίπεδα».

Τα drones πετούν αυτόνομα, αν και επιβλέπονται από «πιλότους ασφαλείας» που παίρνουν τον έλεγχο αν χρειαστεί.

Popular in the Community