Στον διεθνή χάρτη εκθέσεων τεχνολογίας και πληροφορικής η BEYOND

Με sold out επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 29 Σεπτεμβρίου
Από αριστερά προς δεξιά Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Γιάννης Μπρατάκος , Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ – HELEXPO Τσαξιρλής Αλέξης, Γενικός Διευθυντής
Από αριστερά προς δεξιά Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Γιάννης Μπρατάκος , Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ – HELEXPO Τσαξιρλής Αλέξης, Γενικός Διευθυντής
Other

Με κεντρικό σύνθημα «Get Future Ready», η φετινή έκθεση τεχνολογίας και
πληροφορικής BEYOND ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών, καθώς πάνω από 250 εταιρείες έχουν δηλώσει συμμετοχή, καλύπτοντας πλήρως τις δυνατότητες του χώρου. Μάλιστα, είναι τέτοιο το ενδιαφέρον, που αναζητούνται επιπλέον χώροι για να φιλοξενήσουν κι άλλες εταιρείες.

Οντας στο παγκόσμιο καλεντάρι των εκθέσεων τεχνολογίας και πληροφορικής, η
φετινή διοργάνωση στοχεύει να καταστεί η Θεσσαλονίκη ένα διεθνές τεχνολογικό
hub και προς τούτο ήδη γίνονται συμφωνίες με το εξωτερικό.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με μέλη του Συνδέσμου
Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΣΕΠΕ), ο οποίος έχει «αγκαλιάσει» και στηρίζει έμπρακτα την έκθεση, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και του προέδρου του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι θεματικές της φετινής BEYOND, η οποία θα διεξαχθεί από 29 Σεπτεμβρίου ως και 1η Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

O νέος εικονικός κόσμος, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι ψηφιακές συλλογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη BEYOND: Φέτος, φιλοξενούνται καινούργιες κατηγορίες, όπως το Metaverse, NFTs, Big Data, και ειδικές συζητήσεις που θα εξετάζουν πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη διαμόρφωση διάφορων πτυχών της κοινωνίας του μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα υπάρχουν θεματικές αφιερωμένες στο νέο εργασιακό χάρτη της ψηφιακής εποχής, την κατάρτιση (reskilling) και την αναβάθμιση των γνώσεων (upskilling), το ψηφιακό εκπαιδευτικό οικοσύστημα, όπως επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα για τη σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας και υγείας.

Ταυτόχρονα, η διοργάνωση περιλαμβάνει δυναμικές ενότητες για τον ψηφιακό
μετασχηματισμό του κράτους και τις ευκαιρίες από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις high tech επενδύσεις που αντιστρέφουν το brain drain, την ανάδυση της τεχνολογίας blockchain σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με
επιδραστικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Θέλουμε να γίνει η BEYOND ανάλογη με την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας MWC στη Βαρκελώνη», είπε ο Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, επισημαίνοντας ότι η πρώτη BEYOND, τον Οκτώβριο του 2021, ήταν μια πολύ επιτυχημένη έκθεση που κατάφερε να μπει στο διεθνή χάρτη και εκτίμησε ότι η φετινή θα έχει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις.

Η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, σημείωσε ότι «Στόχος μας είναι - και ήταν από την αρχή - με βήματα σταθερά να βαδίσουμε προς το 2026 για να κάνουμε μία πραγματικά μεγάλη έκθεση».

Ο Μιχάλης Στάγκος, ιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers (IDGC)
επισήμανε ότι «Οι εκθέσεις καθορίζονται από τις ανακοινώσεις νέων προϊόντων,
νέων εταιρειών, νέων υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους μας, είτε τον
Οκτώβριο, είτε τον Μάιο, να δούμε πώς μπορούμε να ανακοινώσουμε νέα
πράγματα». Ανέφερε δε, ότι στην περυσινή διοργάνωση έγινε η σημαντική
ανακοίνωση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα
των smart cities.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ - HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.