ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Στον “Λάμπρο” στο Π. Φάληρο για παραδοσιακό σουβλάκι, μερακλίδικα μπιφτέκια & το πιο ζουμερό ψητό κοτόπουλο

Το όνομα “Λάμπρος” στο Παλαιό Φάληρο είναι συνυφασμένο με το σωστό, το τίμιο σουβλάκι, το ζουμερό κοτόπουλο που έχει ψηθεί ιδανικά στα κάρβουνα και το φοβερό του μπιφτέκι.
Λάμπρος

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην εκτιμάει ένα καλό τυλιχτό. Ακόμα και όσοι αγαπούν την υψηλή γαστρονομία και τους αρέσει να δοκιμάζουν ξένες κουζίνες, δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα παραδοσιακό σουβλάκι. Και αυτό γιατί το σουβλάκι στην Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα από ένα χορταστικό street food: είναι παράδοση, είναι αναμνήσεις που ξεκινούν από την παιδική ηλικία, είναι το φαγητό της παρέας, είναι μέρος της κουλτούρας μας, είναι απόλαυση που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη.

Το ζήτημα είναι πού θα βρούμε εκείνο το σουβλάκι που θα είναι ακριβώς όπως πρέπει. Παρόλο που σε κάθε περιοχή υπάρχουν πολλά ψητοπωλεία, παντού υπάρχει εκείνο που ο κόσμος ξέρει και εμπιστεύεται χρόνια, το οποίο μαθαίνεται από στόμα σε στόμα. Είναι εκείνο τα παραδοσιακό ψητοπωλείο της πόλης που εδώ και δεκαετίες κρατάει αυθεντικές και απαράλλαχτες τις συνταγές του -και αυτό ακριβώς είναι η συνταγή της επιτυχίας του. Και καλώς ή κακώς, θα είναι πάντα ένα από τα βασικά μέτρα σύγκρισης για όποιο άλλο σουβλάκι δοκιμάσουμε.

Λάμπρος

Για να βρεις τον Λάμπρο στον χάρτη ή να παραγγείλεις online πάτα εδώ

Στο Παλαιό Φάληρο το ψητοπωλείο που θα προτείνουν σίγουρα οι ντόπιοι είναι “Ο Λάμπρος”, ένα όνομα που είναι πλέον συνυφασμένο με το σωστό, το τίμιο σουβλάκι, το ζουμερό κοτόπουλο που έχει ψηθεί ιδανικά στα κάρβουνα και το φοβερό του μπιφτέκι. Ο “Λάμπρος” βρίσκεται στην οδό Νέστορος στο Παλαιό Φάληρο περισσότερα από 40 χρόνια. Το άνοιξαν το 1981 δύο καλοφαγάδων αδερφών που ήρθαν στην Αθήνα από την Πρέβεζα. Σήμα κατατεθέν έγινε ένας κόκορας, η ιδέα για τον οποίο προέκυψε από μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί στο χωριό τους. Ήθελαν να έχουν κάτι που θα τους θυμίζει από πού ξεκίνησαν και πού έφτασαν. Από τότε που άνοιξε ο Λάμπρος μύησε γενιές και γενιές στο σωστό ψήσιμο, στις μερακλίδικες παραδοσιακές συνταγές -και ποσότητες- και στις ποιοτικές και “καθαρές” γεύσεις.

Λάμπρος

Ο κόκκορας είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού από τότε που άνοιξε. Βρες το στον χάρτη ή παράγγειλε online εδώ

Παρόλο που το μαγαζί πέρασε στα χέρια των παιδιών τους, το φαγητό έχει παραμείνει αυθεντικό και αληθινό, όπως την πρώτη μέρα που άνοιξε. Για να κρατήσει αναλλοίωτη την παράδοση, ο ″Λάμπρος” φροντίζει τα πιάτα του να συνδυάζουν την απλότητα με τη μαεστρία στο ψήσιμο, διατηρώντας παράλληλα τα τρία συστατικά που τον έκαναν στέκι όχι μόνο για όσους μένουν στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και για πολύ κόσμο από τις γύρω περιοχές: αγνά υλικά, ποιοτικές πρώτες ύλες και πολλή σπιτική φροντίδα.Το φαγητό στον ″Λάμπρο” φτάνει πάντα ζεστό, ακριβώς όπως πρέπει, σερβιρισμένο με φροντίδα και αγάπη που φαίνεται σε κάθε πιάτο. Εδώ, η κάθε μπουκιά αποτελεί τεκμήριο της αφοσίωσης στην παράδοση, την αυθεντικότητα και την κουλτούρα της ελληνικής κουζίνας.

Λάμπρος

Το κοτόπουλο σερβίρεται με μπόλικο λεμόνι. Όπως δηλαδή πρέπει. Βρες το στον χάρτη ή παράγγειλε online εδώ

Τα πολύ “γενναιόδωρα” τυλιχτά του έχουν όλες τις προδιαγραφές για να μην μπορείς να τα αντικαταστήσεις με άλλα, από τη σωστή την πατάτα που έχει κοπεί στο χέρι, τη σωστή ποσότητα ντόπιου κρέατος που έχει ψηθεί σωστά, τις πίτες που είναι τόσο-όσο τραγανές και τα φρέσκα λαχανικά του. Και είναι τόσο νόστιμο που σε κάνει να θέλεις να ρουφήξεις ακόμα και το ζουμί που συγκεντρώνεται κάτω-κάτω το χαρτί.

Λάμπρος

Το τυλιχτό θέλει μαεστρία. Και στον Λάμπρο ξέρουν ακριβώς πώς να το κάνουν

Πέρα από τα τυλιχτά του στον Λάμπρο -είτε κάτσεις στο μαγαζί, είτε παραγγείλεις στο σπίτι- πρέπει να δοκιμάσεις το τρομερό ψητό κοτόπουλο που αργοψήνεται καταπληκτικά στη σχάρα για να παραμένει ζουμερό και μαλακό και σερβίρεται με μια τέλεια λεμονάτη σάλτσα, αλλά και το πολύ μπαμπαδίστικο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, το οποίο πλάθεται εδώ και δεκαετίες με την ίδια απλή και εγγυημένη συνταγή: κρεμμύδι, μαϊντανό και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Λάμπρος

Τα μπιφτέκια του είνια “μπαμπάτσικα” και πεντανόστιμα. Βρες τον Λάμπρο στον χάρτη ή παράγγειλε online εδώ

Φυσικά, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην απ’έξω τον γύρο του, που έχει χορτάσει γενιές και γενιές. Ψήνεται αργά και μεθοδικά, ώστε να είναι ταυτόχρονα ζουμερός και τραγανός. Και είναι τέλειος και σε μερίδα και μέσα στο τυλιχτό. Για αλλαγή προτείνουμε να δοκιμάσετε το κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο του Λάμπρου που είναι επίσης άπαιχτο. Το κρέας είναι τρυφερό και καλοψημένο και άπειρα χορταστικό.

Λάμπρος

Τραγανός και παράλληλα ζουμερός ο γύρος είναι το κάτι άλλο. Βρες τον Λάμπρο στον χάρτη ή παράγγειλε online εδώ

Για τα γύρω-γύρω προτείνουμε το ταλαγάνι, τη φέτα τυλιγμένη με φύλλο κρούστας, μέλι και σουσάμι, τη δροσερή σαλάτα του Λάμπρου που έχει διάφορα λαχανικά, κοτόπουλο, παρμεζάνα, γραβιέρα, τοματίνια, παξιμάδι, ελιές και σως βαλσάμικο και τη “χτυπητή”, που είναι χειροποίητη τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα.

Λάμπρος

Για να βρεις τον Λάμπρο στον χάρτη ή να παραγγείλεις online πάτα εδώ

O “Λάμπρος” είναι ένας θεσμός στη γειτονιά εδώ και 40 χρόνια, και η κάθε γωνιά του αποπνέει ιστορίες και αναμνήσεις. Από πάντα ο χώρος του είχε αυτό το φιλόξενο, το ζεστό, το οικογενειακό. Ήθελαν όποιος μπαίνει μέσα να νιώθει μέρος της οικογένειάς τους. «Δημιουργήσαμε ένα χώρο στον οποίο θα μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και οι πελάτες, αλλά και τα ίδια μας τα παιδιά» είχε πει παλιά η ομάδα του Λάμπρου, το οποίο το έγραψαν και στις πρώτες σελίδες του καταλόγου, ώστε να το θυμούνται για πάντα και να μην παρεκκλίνουν πότε από τη φιλοσοφία τους.

More Info:
Διεύθυνση: Νέστορος 21, Παλαιό Φάληρο
Για να βρεις τον Λάμπρο στον χάρτη ή να παραγγείλεις από efood, Wolt ή από την σελίδα του καταστήματος (στη σελίδα τους δίνουν 10% στην πρώτη παραγγελία) πάτησε εδώ