ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/09/2020 17:17 EEST | Updated 28/09/2020 17:19 EEST

Στον Πειραιά τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6»

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

ASSOCIATED PRESS
φωτογραφία αρχείου

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου),θα καταπλεύσει περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους υπεύθυνους, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχουν 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Υπάρχει επίσης ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες δεν υποβλήθηκαν σε νέο τεστ καθώς πριν επιβιβαστούν είχαν ήδη επιδείξει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) έτσι σε τεστ υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δειγματοληπτικά 150 μέλη πληρώματος και εξ αυτών 12 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα επί του πλοίου το οποίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου. 

Το Mein Shiff 6 άρχισε τα ταξίδια του πριν από λίγες μόλις ημέρες με λιμάνι απόπλου το Ηράκλειο. 

Ανακοινώνοντας την έναρξη των κρουαζιερών η πλοιοκτήτρια TUI Cruises είχε τόνισε πως η ασφάλεια των επιβατών, του προσωπικού, καθώς επίσης και του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της : «Οι κρουαζιέρες είναι εφικτές ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δε Διευθύνουσα Σύμβουλος Wybcke Meier είχε επισημάνει πως σε  συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καταρτίστηκε ένα σχέδιο για τη διασφάλιση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας των επιβατών  καθ′ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Όπως είχε τονιστεί στο πλαίσιο των επιπλέον προληπτικών μέτρων, η εταιρεία κρουαζιέρας από το Αμβούργο εισήγαγε και την υποχρέωση υποβολής σε τεστ με σκοπό τη διεξαγωγή κρουαζιερών μεγαλύτερης διάρκειας με εξόδους στη στεριά. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη κι έπειτα, όλοι οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πρόσφατο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (τεστ PCR). Το κόστος του τεστ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ταξιδιού.

Sponsored Box