ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/09/2015 07:28 EEST | Updated 09/09/2015 07:28 EEST

Το μέγεθος του πέους δεν είναι τόσο σημαντικό, όταν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις

Koichi Kamoshida via Getty Images
KAWASAKI, JAPAN - APRIL 6: An unidentified woman nestles up to a huge wooden penis April 6, 2003 in Kawasaki, Japan. People of all ages participate in the annual Penis Festival or Kanamara Matsuri (Festival of the Steel Phallus) held at the Wakamiya Hachimangu Shrine, which promotes safe sex and AIDS awareness. (Photo by Koichi Kamoshida/Getty Images)

Οι Άνδρες και οι γυναίκες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το ανδρικό μόριο χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν στην πραγματικότητα ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, έρχεται να λύσει όποιες απορίες έχετε και να δώσει απάντηση στο καυτό ερώτημα που απασχολεί τους άντρες: Τελικά το μέγεθος μετράει;

Η έρευνα μάλιστα έδωσε απαντήσεις σε ένα καυτό ερώτημα, το σε ποιες οι γυναίκες αναζητούν τα πιο "προικισμένα" αρσενικά.

Στη νέα έρευνα συμμετείχαν 75 γυναίκες ηλικίας 18 έως 65 ετών και τους ζητήθηκε να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους ανάλογα με το είδος της σχέσης, δηλαδή μόνιμη ή περιστασιακή.

Κάθε γυναίκα συμπλήρωσε ένα ερωτηματολόγιο. Οι επιστήμονες ρωτούσαν να μάθουν το σεξουαλικό ιστορικό τους, τον αριθμό σεξουαλικών συντρόφων και το μέγεθος του πέους με όσους είχαν ερωτική επαφή.

Η ομάδα του Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού διεπίστωσε ότι οι προτιμήσεις των γυναικών παρουσιάζουν... αυξητικές τάσεις όταν η σχέση που διατηρούν με έναν άντρα είναι αμιγώς σεξουαλική (one night stand), ενώ αν πρόκειται για ένα μόνιμο σύντροφο φαίνεται πως είναι λιγότερο απαιτητικές.

Πέραν του ερωτηματολόγιου οι επιστήμονες ζήτησαν από τις γυναίκες να επιλέξουν βάσει 33 διαφορετικών τρισδιάστατων μοντέλων. Τα μοντέλα αυτά δεν περιλαμβάνουν φλέβες, όρχεις ή άλλες ρεαλιστικές λεπτομέρειες.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα.

- Όταν πρόκειται για περιστασιακή σχέση, το μέγεθος που φάνηκε να προτιμούν οι γυναίκες ήταν κατά μέσο όρο 16,3 εκατοστά σε μήκος και 12,7 εκατοστά σε περίμετρο (σε στύση).

- Για μια μόνιμη σχέση, το «ιδανικό» μέγεθος ήταν κατά μέσο όρο 16 εκατοστά σε μήκος και 12,2 εκατοστά σε περίμετρο (σε στύση).

Συμπέρασμα: Το μέγεθος του πέους δεν είναι τόσο σημαντικό, όταν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις.