ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/09/2016 03:17 EEST | Updated 15/09/2016 03:17 EEST

Γιατί η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τις λησταρχίνες που έφυγαν με 180.000 ευρώ από τράπεζα

Eurokinissi

Το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συγκεντρώνει ληστεία που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Ανάμεσα στα τρία άτομα που φορούσαν γυναικείες περούκες και είχαν καλυμμένα τα χέρια τους με γάντια, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τουλάχιστον μία γυναίκα. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θα εξετάσουν το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για καταζητούμενη για τρομοκρατία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν συγκεντρωθεί αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Ο «επαγγελματικός» τρόπος δράσης της, ωστόσο, και η μεταμφίεσή της κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό. Στο ίδιο πλαίσιο θα εξεταστεί το κατά πόσο μπορεί και δεύτερο άτομο από τους συνολικά τρεις ληστές να ήταν γυναίκα.

Η παραμονή τους στην τράπεζα διήρκησε 15 λεπτά, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες έλουσαν το αυτοκίνητο μάρκας Toyota Starlet που χρησιμοποίησαν με χλωρίνη για να μην αφήσουν ίχνη.

Οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα στις 14:20 (μεσημέρι Τετάρτης) την ώρα που η τράπεζα έκλεινε για το κοινό. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, ενώ η ύποπτη γυναίκα που εξετάζεται απείλησε τον διευθυντή και τον οδήγησε στο χρηματοκιβώτιο προκειμένου να το ανοίξει. Ένας δεύτερος από τους δράστες προέτρεψε τους υπαλλήλους να ανοίξουν το ΑΤΜ. Με ψυχραιμία περίμεναν να περάσει η χρονοκαθυστέρηση για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου. Στο μεταξύ είχαν αρπάξει τα χρήματα από το ΑΤΜ και τα ταμεία. Στις 14:35, με λεία που κυμαίνεται στα 180.000 ευρώ βγήκαν από το υποκατάστημα, επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό Toyota Starlet με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και τράπηκαν σε φυγή. Σχεδόν μία ώρα αργότερα στις 15:35 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε έναν ελαιώνα στον επαρχιακό δρόμο Λάρυμνας-Κόκκινου. Οι δράστες είχαν ρίξει μεγάλη ποσότητα χλωρίνης στο εσωτερικό του για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA.