ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/01/2015 16:17 EET

Οι New York Times φοβούνται για την κατάργηση των all-inclusive από τον ΣΥΡΙΖΑ

Duncan Rawlinson - thelastminute - Duncan.co/Flickr

Εκτενές ρεπορταζ για το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές της Κυριακής, φιλοξενούν οι New York Times, εκφράζοντας τον φόβο ότι οι τουρίστες δεν θα βρίσκουν πια στην Ελλάδα τα αγαπημένα τους all-inclusive τουριστικά πακέτα.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με τον 52χρονο Ντέιβιντ Φίλιπς, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία κάνει τις διακοπές του στο Ηλέκτρα Παλάς στη Ρόδο, απολαμβάνοντας τα all-inclusive πακέτα παροχών. Με αυτά τα πακέτα, μπορεί να απολαύσει απεριόριστα το φαγητό που προσφέρεται (κινέζικο, ιταλικό ή ελληνικό), αλλά και το ούζο του, την μπύρα του και το ελληνικό κρασί του.

«Μου αρέσει να πηγαίνω κάπου για μια εβδομάδα ή 10 ημέρες και να μην ανησυχώ για το που θα έχω το επόμενο γεύμα μου» λέει ο 52χρονος Φίλιπς, δημόσιος υπάλληλος από τη Νότια Ουαλία, της Μεγάλης Βρετανίας. Και προσθέτει ότι θέλει «να έχει ηρεμία όπου δεν θα με απασχολεί τίποτα απολύτως».

«Σύντομα ίσως να πρέπει να ψάχνει εκτός Ελλάδας», σχολιάζουν στη συνέχεια οι New York Times. Όπως λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαξιώνει τα πακέτα all-inclusive καθώς κρατά τους τουρίστες «αποκλεισμένους» σε αυτά τα resorts και μακριά από τις τοπικές επιχειρήσεις και τα αξιοθέατα. Και αναφέρουν ότι έχει προτείνει τον περιορισμό τους εάν εκλεγούν.

Συνεχίζει πάντως ότι η τουριστική βιομηχανία δεν θα βγει αλώβητη από οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα, θυμίζοντας την πρόταση της ΝΔ για διπλασιασμό τις φορολογίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Και στη συνέχεια επισημαίνουν την ανησυχία των ξενοδόχων για αυτές τις εξελίξεις, φιλοξενώντας ανάλογες δηλώσεις. Βέβαια, προς το τέλος του ρεπορτάζ, αναφέρεται η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, ότι τα all-inclusive πακέτα «δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να απαγορευτεί».

Το ρεπορτάζ καταλήγει με νέα δήλωση του κ. Φίλιπς, που λέει ότι εάν τα all-inclusive εξαφανίζονταν από την Ελλάδα, δεν θα είχε πρόβλημα να τα ψάξει σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα την Τουρκία...

Sponsored Post