ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2020 17:01 EEST

Τα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν μπροστά στους Βορειοκορεάτες

Και η αυτοκριτική που έκανε για τα λάθη του.

Twitter

Δάκρυα κύλησαν από τα μάτια του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την ώρα που ζητούσε δημόσια συγνώμη στους πολίτες της χώρας του για την αποτυχία του να διασφαλίσει την ασφάλεια τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο με αφορμή την 75η επέτειο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ο Κιμ έβγαλε τα γυαλιά του και σκούπισε τα δάκρυα του, μια ένδειξη, που όπως εξηγούν αναλυτές, αποδεικνύει την αυξανόμενη πίεση που υφίσταται.

«Οι άνθρωποι μας έχουν εμπιστοσύνη, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, ωστόσο εγώ δεν κατάφερα να τηρήσω τα πάντα όπως είχα υποσχεθεί», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο, Korea Times. «Λυπάμαι πραγματικά γι′ αυτό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον παππού και τον πατέρα του – τους δύο προηγούμενους ηγέτες της Βόρειας Κορέας- ο Κιμ συνέχισε λέγοντας: «Παρόλο που μου έχει ανατεθεί μια σημαντική ευθύνη για την ηγεσία αυτής της χώρας, οι προσπάθειες και η ειλικρίνειά μου δεν ήταν αρκετές για να απαλλάξουν τους ανθρώπους από τις δυσκολίες της ζωής τους».

 

«Τεράστιες προκλήσεις», «άπειρες δυσκολίες» και «καταστροφές χωρίς προηγούμενο» ήταν μόνο μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο ηγέτης της ασιατικής χώρας, σύμφωνα με τον Guardian.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα οι εμπορικές συναλλαγές της Βόρειας Κορέας με την Κίνα –τον μεγαλύτερο οικονομικό σύμμαχό της- σημείωσαν αισθητή πτώση εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων που επέφερε ο κορονοϊός, αν και η Πιονγιάνγκ επιμένει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη χώρα.

Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί αναλυτές προσπαθούν να εξηγήσουν για ποιον λόγο ο αυταρχικός ηγέτης επέλεξε να αναλυθεί σε δάκρυα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο Χονγκ Μιν, διευθυντής του βορειοοκορεατικού τμήματος του Κορεατικού Ινστιτούτου για τη Διεθνή Ενοποίηση, δήλωσε στο πρακτορείο Korea Times: «Πίσω από αυτό το μήνυμα, μπορεί κανείς να οσμιστεί ότι ο Κιμ αισθάνεται τη μεγάλη πίεση της εξουσίας.

(Με πληροφορίες από Guardian)