Χορηγούμενο από Sand in my Toes

Τα μαγιό που ξεχωρίζουν φέτος το καλοκαίρι είναι ελληνικά

Ανακαλύψαμε ένα ελληνικό brand που συνδυάζει όμορφο design και ποιότητα.
Huffpost GR

Με μια αντικειμενική ματιά, η αγορά έχει κατακλυστεί με εταιρείες-αλυσίδες που προσφέρουν πανομοιότυπες επιλογές. Πλέον, είναι δύσκολο να βρεις κάτι μοναδικό. Με βασικό σκοπό την εύκολη κερδοφορία, τα περισσότερα από τα προϊόντα που προσφέρουν οι μεγάλες εταιρείες είναι χαμηλής ποιότητας. Κάποτε η ελληνίδα αγόραζε πράγματα με το σκεπτικό ότι θα της κρατούσαν μια ζωή, αλλά η νοοτροπία του fast fashion έκανε την κατανάλωση των προϊόντων ανεξέλεγκτη. Όμως, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ευχάριστη ενεργοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων και μια επιστροφή των καταναλωτών σε πιο ποιοτικές αγορές.

Οι Έλληνες δημιουργοί έχουν επανέλθει δυναμικά στην ελληνική αγορά με προσεγμένα κομμάτια που ξεχωρίζουν όχι μόνο ως προς το πρωτότυπο design, αλλά και ως προς την εξαιρετική τους ποιότητα. Εκτός όμως, από τη μοναδικότητα του τελικού προϊόντος η υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων είναι καλή για το περιβάλλον, επειδή συχνά έχουν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από τις μεγαλύτερες εταιρείες, ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτείται το τοπικό οικοσύστημα.
Ο κόσμος έχει αρχίσει να αγκαλιάζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που θα πάρουν είναι “value for money”, δηλαδή αξίζει να το αγοράσεις. Με αφορμή το καλοκαίρι, μιλήσαμε με τη δημιουργό του ελληνικού brand με μαγιό, Sand in my Toes, που μετρά 7 χρόνια στο εγχώριο εμπόριο και έχει κερδίσει την αγάπη των γυναικών που ψάχνουν το ανεπιδεύτο, την κομψότητα μέσα στην απλότητα και ένα μαγιό “αθάνατο” και όχι “αναλώσιμο”.

Huffpost GR

Βρες το Island Pink Perla Pique εδώ

Όπως μας εξήγησε και η δημιουργός των μαγιό της Sand in my Toes, Άντζελα Νάκου, οι πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, το θαλασσινό νερό και η άμμος φθείρουν το ύφασμα του μαγιό και γι’ αυτό η υψηλή ποιότητα του είναι πολύ σημαντική.

“Για μας το ύφασμα είναι το παν. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιλέγουμε ποιοτικά υφάσματα, καθώς είναι πολύ σημαντικό να έχουν καλή ελαστικότητα, να μην φθείρονται εύκολα και να προσφέρουν μια άνετη και καλή εφαρμογή. Στη συνέχεια, τα ενσωματώνουμε στην αισθητική μας” ανέφερε.

Τα υφάσματά τους τα προμηθεύονται από εταιρείες στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Πριν να δημιουργήσει το δικό της brand, ξεκίνησε από τη λιανική πώληση με μαγιό που εισήγαγε από τις καλύτερες εταιρίες του εξωτερικού. Μετά από 15 χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά του μαγιό, έμαθε τα μυστικά για ένα καλό μαγιό και όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.

Huffpost GR

Βρες το μαγιό Party Pink Snake Pique εδώ

Έχουν σχέδια που ακολουθούν τις τάσεις της εποχής και του εξωτερικού, αλλά και πιο κλασικά διαχρονικά σχέδια, που είναι αντάξια των μαγιό ξένων σχεδιαστών, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε. Ρίξαμε μια ματιά στην ιστοσελίδα τους και στη φετινή τους συλλογή, βρίσκεις λίγο-πολύ τα πάντα. High leg bottoms, μαγιό με έναν ώμο, στράπλες, αλλά και κλασικά ολόσωμα και μπικίνι. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αρμονία στις γραμμές και η έμφαση στην απλότητα της ομορφιάς.

Οι περισσότεροι τοπικοί δημιουργοί, όπως και η δημιουργός της Sand in my toes, αποτυπώνουν στα προϊόντα τους τις προσωπικές τους εμπειρίες, δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους. Αυτό είναι που τα κάνει μοναδικά.

“Το κάθε ύφασμα που βρίσκουμε μου “μιλάει”. Μόλις το δω αμέσως σκέφτομαι ποια είναι τα σχέδια που θα το αναδείκνυαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση όμως, η έμπνευσή μου είναι η κάθε γυναίκα” ανέφερε η δημιουργός της Sand in my Toes.

Huffpost GR

Βρες το Sunset Wildcat Ribbed εδώ

Πέρα όμως, από τα σχέδια και την επιλογή των υφασμάτων, μεγάλη σημασία παίζει και η σωστή κατασκευή του κάθε μαγιό, η οποία γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Στη Sand in my Toes, το μότο τους από την πρώτη στιγμή ήταν “η προσοχή στη λεπτομέρεια”.

“Το κάθε μαγιό ράβεται με γνώμονα την άψογη εφαρμογή. Πρέπει να αγκαλιάζει και να κολακεύει το κάθε σώμα και όχι να το πιέζει. Για να το διασφαλίσουμε αυτό, κάνουμε τουλάχιστον 7 δοκιμές μέχρι να αποκτήσουμε το τελικό προϊόν”.

Huffpost GR

Βρες το Relax Crepe Pique εδώ

Ελλάδα και καλοκαίρι είναι δύο έννοιες άμεσα συνδεδεμένες στο μυαλό μας. Τους περισσότερους μήνες του χρόνου ανυπομονούμε για τη στιγμή εκείνη που θα φορέσουμε επιτέλους το μαγιό μας και θα τρέξουμε στην άμμο για να βουτήξουμε στη θάλασσα. Είναι από τις πιο απλές, αλλά πιο χαρούμενες στιγμές που ζούμε κάθε καλοκαίρι και η πηγή έμπνευσης του ονόματος της Sand in my Toes.

Φέτος, λοιπόν το μαγιό μας θα έχει το άρωμα των διακοπών που έχουμε ζήσει, αλλά και όσων θα έρθουν, στηρίζοντας τα ελληνικά brand, που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι εστί ελληνικό καλοκαίρι.

Τη νέα συλλογή της Sand in My Toes θα τη βρεις εδώ καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ακολούθησε τη Sand in My Toes στο Instagram και στο Facebook για να ενημερώνεσαι για τα νέα σχέδια