Τα rapid test COVID-19 ανιχνεύουν τη μετάλλαξη Oμικρον;

Τι απαντούν οι υγειονομικοί των ΗΠΑ.
David Talukdar via Getty Images

H απάντηση είναι θετική σύμφωνα με τους υγειονομικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ ωστόσο με την επισήμανση ότι τα πρώτα δεδομένα υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι λιγότερο ευαίσθητα στην ανίχνευσή της.

Οι κυβερνητικές συστάσεις στις ΗΠΑ για τη χρήση rapid test στο σπίτι δεν έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν όταν είναι σημαντικό να έχουν γρήγορα το αποτέλεσμα.

«Η ουσία είναι ότι τα τεστ εξακολουθούν να ανιχνεύουν την COVID-19 είτε πρόκειται για τη μετάλλαξη Δέλτα, Αλφα ή Ομικρον», λέει η Δρ Έμιλι Βολκ, πρόεδρος του Κολλεγίου Αμερικανών Παθολόγων.

Οι κυβερνητικοί επιστήμονες φροντίζουν να βεβαιωθούν ότι τα τεστ εξακολουθούν να λειτουργούν καθώς εμφανίζεται η κάθε νέα παραλλαγή. Και αυτή την εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είπε ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι τα τεστ ανιχνεύουν την Ομικρον, αλλά μπορεί να έχουν μειωμένη ευαισθησία. Ο οργανισμός σημείωσε ότι εξακολουθεί να μελετά πώς λειτουργούν τα τεστ με την εν λόγω μετάλλαξη.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, είπε ότι η FDA ήθελε να είναι «απόλυτα διαφανής» σημειώνοντας ότι η ευαισθησία των τεστ στην ανίχνευση της Ομικρον μπορεί να είναι ελαφρώς μειωμένη, αλλά πρόσθεσε ότι τα τεστ παραμένουν σημαντικά.

Υπάρχουν πολλές καλές χρήσεις για τα rapid στο σπίτι, λέει ο Βολκ. Σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο άνετοι στις συγκεντρώσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Εάν έχετε εκτεθεί σε ένα άτομο που βγήκε θετικό αλλά δεν έχετε συμπτώματα, ένα raoid test πέντε ημέρες αργότερα μπορεί να δώσει μια καλή ένδειξη για το εάν έχετε προσβληθεί από τον ιό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αν δεν είστε σίγουροι αν η καταρροή ή ο πονόλαιμος σας είναι λόγω COVID-19.

Λάβετε όμως υπόψη το πλαίσιο κατά την εξέταση των αποτελεσμάτων. Εάν αισθάνεστε άρρωστος αφού βγείτε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά μόλυνσης, για παράδειγμα, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα αρνητικό αποτέλεσμα από ένα τεστ στο σπίτι με λίγο περισσότερο σκεπτικισμό, λέει ο Βολκ. Γι αυτό καλό είναι να ακολουθήσει εξέταση με PCR τεστ, συμπληρώνοντας.

Δημοφιλή