Τα ρούχα και τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ σε τρεις εκθέσεις για το πλατινένιο Ιωβηλαίο

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο κάστρο του Γουίνσδορ και στο Χολιρουντ Χάουζ με την ευκαιρία των 70 χρόνων στο θρόνο.
royalcollectiontrust
royalcollectiontrust / Instagram
royalcollectiontrust

Για τον εορτασμό του ιστορικού πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας, τρεις ειδικές εκθέσεις που σηματοδοτούν σημαντικές περιστάσεις στη βασιλεία της Ελισάβετ, η Ένταξη, η Στέψη και τα Ιωβηλαία, θα παρουσιαστούν στις επίσημες βασιλικές κατοικίες το 2022.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το πλατινένιο Ιωβηλαίο σηματοδοτεί τα 70 χρόνια από την στέψη της βασίλισσας και το βρετανικό έθνος για γιορτάσει την επέτειο με μια «πραγματικά ιστορική» τετραήμερη αργία που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου 2022.

Η έκθεση «Platinum Jubilee: The Queen’s Accession» θα πραγματοποιηθεί στα καλοκαιρινά εγκαίνια των κρατικών δωματίων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από τις 22 Ιουλίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022, ενώ η έκθεση «Platinum Jubliee: The Queen’s Coronation» θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Γουίνσδορ από τις 7 Ιουλίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2022, και η έκθεση «Platinum Jubilee» στο παλάτι Χολιρουντ Χάουζ και θα διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στα θερινά εγκαίνια των κρατικών δωματίων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα εκτεθούν πορτραίτα της Βασίλισσας που τράβηξε η Ντόροθι Γουάιλντινγκ, μαζί με τα προσωπικά κοσμήματά της που φορέθηκαν για τα συγκεκριμένα πορτρέτα.

Στην έκθεση του Μπάκιγχαμ συμπεριλαμβάνεται η τιάρα - γαμήλιο δώρο στην βασίλισσα Μαίρη για τον γάμο της με τον, μελλοντικό τότε, βασιλιά Γεώργιο 5ο της Αγγλίας το 1893. Η διαμαντένια τιάρα δόθηκε στην συνέχεια από την βασίλισσα Μαίρη στην εγγονή της, πριγκίπισσα Ελισάβετ, ως γαμήλιο δώρο με την ευκαιρία του γάμου της με τον πρίγκιπα Φίλιππο στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Στο Κάστρο του Ουίνδσορ, θα εκτεθεί το φόρεμα και η τήβεννος που φορούσε η βασίλισσα για τη στέψη της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 2 Ιουνίου 1953. Σχεδιασμένο από τον Βρετανό couturier Sir Norman Hartnell, το λευκό σατέν φόρεμα Duchesse είναι κεντημένο με εικονογραφικό σχέδιο λουλουδιών - εμβλημάτων της χώρας και της Κοινοπολιτείας σε χρυσό και ασημί νήμα και μετάξι σε παστέλ χρώματα, επικαλυμμένα με μαργαριτάρια και πούλιες και κρυστάλλους

Η τήβεννος κατασκευάστηκε από μωβ μεταξωτό βελούδο υφαντό από την εταιρεία Warner and Sons και κεντήθηκε στην βασιλική σχολή Needlework. Το σχέδιο κεντήματος με χρυσό έχει στάχια σιταριού και κλαδιά ελιάς που συμβολίζουν την ευημερία και την ειρήνη. Χρειάστηκαν 12 κεντητές, χρησιμοποιώντας 18 διαφορετικούς τύπους χρυσών κλωστών και περισσότερες από 3.500 ώρες για να ολοκληρωθεί η εργασία μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 1953.

Στο παλάτι Χολιρουντ Χάουζ , οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια επίδειξη ρούχων που έχει φορέσει η βασίλισσα Ελισάβετ σε περιπτώσεις για τον εορτασμό των Ασημένιων, Χρυσών και Διαμαντένιων Ιωβηλαίων.

ΠΗΓΗ: fashionunited