ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/04/2019 13:48 EEST

Τα τρία έπιπλα που “φροντίζουν” για το μέλλον των παιδιών

Φέτος τρέχουμε για την Mammut, και για την FLISAT, και για την MÅLA.

Τα τρία έπιπλα που “φροντίζουν” για το μέλλον των παιδιών

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο σε αυτή τη ζωή από το αίσθημα της προσφοράς. Αυτή η πληρότητα που νιώθει κάποιος όταν έχει καταφέρει να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Με οποιονδήποτε τρόπο. Και επειδή το μέλλον αυτού του κόσμου ανήκει στα παιδιά, είναι ακόμη πιο ωραίο όταν η προσπάθεια στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω γίνεται για να εξασφαλίζουμε μια καλύτερη ζωή σε αυτά.

Το χαμόγελό τους, τα μάτια τους που λάμπουν, η ενέργειά τους, η αισιοδοξία τους, όλα αυτά μαζί είναι το καλύτερο κίνητρο για να αναζητούμε διαρκώς τρόπους να τα κάνουμε λίγο πιο ευτυχισμένα. Ένας πολύ απλός τρόπος είναι απλά να σηκωθείτε από τον καναπέ, την καρέκλα ή το κρεβάτι και να ξεκινήσεις τρέξιμο.

Θα πει κάποιος “πώς σχετίζεται το τρέξιμο με τη χαρά των παιδιών;”. Η αλήθεια είναι ότι σχετίζεται και μάλιστα πολύ μέσω της IKEA Running Team.. Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα για τις απαραίτητες διευκρινίσεις και εξηγήσεις. Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή.

Η ΙΚΕΑ συμμερίζεται την άποψη ότι τα παιδιά είναι το μέλλον και το δείχνει στην πράξη. Στο  πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της, έχει αναπτύξει και υλοποιεί από το 2013 το πρόγραμμα “Σταθμοί Χαράς”. Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, μέσω της διαμόρφωσης καλοσχεδιασμένων και λειτουργικών χώρων όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους.

Τα τρία έπιπλα που “φροντίζουν” για το μέλλον των παιδιών

Για να στηρίξει το πρόγραμμα αυτό, η ΙΚΕΑ, μέσω της ΙΚΕΑ Running Team συμμετέχει φέτος για 6η συνεχή χρονιά στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης ”Μέγας Αλέξανδρος”. Φέτος, ο στόχος είναι να εξοπλιστούν 10 δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι δύο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι 1.000 δρομείς της IKEA Running Team, που αποτελείται από πελάτες των καταστημάτων καθώς και εργαζόμενους της ΙΚΕΑ, θα αφιερώσουν τη συμμετοχή τους στους “Σταθμούς χαράς” και συγκεκριμένα στα παιδικά έπιπλα και αντικείμενα που προσφέρει η ΙΚΕΑ στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για να τους εξοπλίσει και να τους ομορφύνει.

Τα τρία έπιπλα που “φροντίζουν” για το μέλλον των παιδιών

Με κεντρικό μήνυμα το ”Αξίζει να τρέξουμε” οι δρομείς τρέχουν ”για την Mammut”, την παιδική καρέκλα, ”για την MÅLA”, το παιδικό καβαλέτο, αλλά και ”για την FLISAT”, την τροχήλατη θήκη παιχνιδιών. Τρία έπιπλα που εκτός από το να ομορφαίνουν, να κάνουν πιο πρακτικό και διασκεδαστικό κάθε παιδικό δωμάτιο “φροντίζουν” για το μέλλον των παιδιών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου κάθε πιτσιρίκι θα απολαμβάνει περισσότερο την ημέρα του. 

Mammut

Τα τρία έπιπλα που “φροντίζουν” για το μέλλον των παιδιών

MÅLA

Τα τρία έπιπλα που “φροντίζουν” για το μέλλον των παιδιών

FLISAT

Τα τρία έπιπλα που “φροντίζουν” για το μέλλον των παιδιών

Ας μιλήσουμε με αριθμούς. 

Όλο αυτό είναι μόνο ένα μέρος της κοινωνικής δράσης της ΙΚΕΑ, η οποία έχει διαθέσει προϊόντα σε συνολικά 67 Σταθμούς, σε όλη τη χώρα, δίνοντας χαρά σε περισσότερα από 2.800 παιδιά. Για κάθε σταθμό που εντάσσεται στο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, γίνεται μελέτη από τους έμπειρους διακοσμητές της ΙΚΕΑ και σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς αλλά και τους εκπροσώπους του Δήμου επιλέγονται οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του κάθε σταθμού.     

Δεν χρειάζονται πολλά για να κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο. Αρκεί να βρεις το κίνητρο που χρειάζεσαι για να λάβεις δράση. Είτε με πιο απλούς, είτε με πιο σύνθετους τρόπους, να μπορέσεις να βάλεις κι εσύ το χέρι σου για να βλέπουμε καθημερινά περισσότερα παιδικά χαμόγελα. Η IKEA το κάνει εδώ και χρόνια.                                                          

Sponsored Post