LIFE

Τα γούρια του 2018 που υπόσχονται καλή τύχη

Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Αποτελούν μια από τις πιο όμορφες και ευπρόσδεκτες επιλογές δώρων για την εορταστική περίοδο. Πρόκειται για τα γούρια-κοσμήματα που υπόσχονται στο κάτοχο τους καλή τύχη, ευτυχία και ευημερία.

Φέτος οι περισσότεροι Έλληνες σχεδιαστές επέλεξαν για τις δημιουργίες τους το παιχνίδι με τον αριθμό 8. Άλλωστε είναι αυτός που συμβολίζει την τελειότητα αλλά και το άπειρο καθώς στα μαθηματικά το σύμβολο του άπειρου εκπροσωπείται από το πλαγιασμένο 8. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλούς λαούς και θρησκείες κατέχει σημαντική θέση. Όπως για παράδειγμα στη Κίνα όπου θεωρείται πολύ τυχερό και συνώνυμο της ευημερίας. Για το λόγο αυτό η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών τους αγώνων άρχισε στις 08/08/08 σε 8 δευτερόλεπτα και 8 λεπτά μετά τις 8μμ.

Ξεχωρίσαμε κάποια γούρια για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα που παίζουν με διάφορα μοτίβα και υλικά.

Βραχιόλι επίχρυσο με κορδόνι σε διάφορα χρώματα που εμπνέεται από τον οκταπέταλο πολύχρωμο ρόδακα, διαχρονικό σύμβολο δημιουργίας και χαράς, ενώ ο αριθμός 8 συμβολίζει την αρμονία και την αφθονία. Κοστίζει 45 ευρώ.

2.Ileana Makri

Φέτος το βραχιόλι-γούρι της καταξιωμένης σχεδιάστριας Ιλεάνας Μακρή είναι στο σχήμα του άπειρου, συμβολίζει την Αιωνιότητα και την Ολοκλήρωση ενώ η γραμμή που το διασχίζει συμβολίζει το 1 και προσφέρεται είτε σε επίχρυσο είτε με καφέ διαμάντια και λευκά ζαφείρια. Κοστίζει από 50-190 ευρώ. Θα το βρείτε αποκλειστικά στο κατάστημα Ileana Makri Concept Store: Πατρ. Ιωακείμ 13-15

Κολιέ με επάργυρη αλυσίδα και κρεμαστό 2 γρανάζια που σχηματίζουν το 8 και γυρίζουν, διακοσμημένα με πέτρες Swarovski και μπορντό ημιπολύτιμη πέτρα. Κοστίζει 80 ευρώ. (Επίσης στο www.aesthet.com )

Εμπνευσμένο από τον κυκλαδικό πολιτισμό το φετινό γούρι της αρχαιολόγου και δυναμικής σχεδιάστριας Πολίνας Σαπουνά Έλλις είναι σε σχήμα βιολόσχημων ειδωλίων της Πρωτοκυκλαδικής Ι περιόδου και υιοθετεί το συμβολισμό τους, καθώς λειτουργούσαν ως φυλακτά και ως σύμβολα γονιμότητας και αναγέννησης. Κυκλοφορεί σε διάφορα μέταλλα, σε βραχιόλι ή κρεμαστό ενώ το συγκεκριμένο ασημένιο κοστίζει 180 ευρώ

5. Papazoglou

Η ταλαντούχα Σοφία Παπάζογλου σχεδίασε για φέτος ένα κρεμαστό γούρι ασημένιο με πέτρες ζιργκόν που συμβολίζει το 8 και προσφέρεται σε 14 χρωματικές επιλογές. Κοστίζει 60 ευρώ (Papazoglou: Βαλαωρίτου 1)

Το γούρι «Αειφορία» του οίκου Arsenis, είναι εμπνευσμένο από τη μαγεία, την ισορροπία και την αρμονία μέσα στις οποίες παράγεται από τις μέλισσες στη κυψέλη το μέλι διδάσκοντας μας τον αειφόρο τρόπο για να ζούμε και να παράγουμε κάθε μορφής πλούτο. Σε αυτό το μοτίβο είναι και τα ασημένια μανικετόκουμπα και κοστίζουν 50 ευρώ

Σχεδιασμένο από την εικαστικό Ευγενία Μανωλιουδάκη, με τον αριθμό 8 να προσομοιάζει το σύμβολο του άπειρου, το γούρι της μας προτρέπει να κατακτήσουμε μέσα στο 2018 όλα όσα αξίζουμε. Κοστίζει από 25-35 ευρώ.

8. Imanoglou

Κολιέ σε επάργυρη ροζ χρυσή αλυσίδα με κρεμαστή μια μπάλα από όνυχα και κρόσσια από αλυσίδα. Κοστίζει 80 ευρώ (www.aesthet.com)

Το γούρι “Dare to fly” απεικονίζει μία καλότυχη λιβελούλα, σύμβολο της αλλαγής και της μεταμόρφωσης, που στο φωτεινό πέταγμα της σχηματίζει με κύκλους το έτος 2018. Κυκλοφορεί σε ασήμι 925 σε δύο μεγέθη και τρεις αποχρώσεις με αλυσίδα ή κορδόνι και κοστίζει από 30 ευρώ.