Ταϊλάνδη: Καταζητούμενος εμπορος ναρκωτικών μεταμoρφώθηκε σε «Κορεάτη» με δεκάδες πλαστικές

Ο 25χρονος δεν μιλούσε παρά ελάχιστα κορεάτικα, αλλά ήθελε να ζήσει στη Νότια Κορέα επειδή «βαριόταν φρικτά» τη ζωή στην Μπανγκόκ.
.
.
Royal Thai Police

Πριν από μερικές ημέρες η αστυνομία της Ταϊλάνδης έκανε έφοδο στο κρησφύγετο ενός καταζητούμενου λαθρέμπορου ναρκωτικών, που κρυβόταν από τις αρχές επί μήνες.

Ο άνδρας με όνομα Τζιμίν Σεόνγκ περιγράφηκε στην αστυνομία ως ένας «όμορφος Κορεάτης», με κυματιστά μαλλιά και απαλό δέρμα. Ωστόσο, η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική.

Το πραγματικό όνομα του υπόπτου είναι Σαχαράτ Σαοαντζένγκ. Στο διάστημα που κρυβόταν, ο 25χρονος, υπήκοος Ταϊλάνδης και κάτοικος Μπανγκόκ, είχε προσπαθήσει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως «Κορεάτη», αλλάζοντας όνομα και κούρεμα και υποβάλλοντας τον εαυτό του σε ένα σωρό πλαστικές επεμβάσεις, μέχρι που η όψη του άλλαξε εντελώς.

Ως έναν βαθμό το πέτυχε, καθώς οι φωτογραφίες από το πριν και το μετά παρουσιάζουν δραματικές αλλαγές. Ο Σαοαντζένγκ καταζητείται από πέρυσι, καθώς φέρεται να εισήγαγε στην Ταϊλάνδη περισσότερα από 2,5 κιλά μεθαμφεταμίνης και 290 χάπια έκσταση.

Ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε παγκόσμιο κύκλωμα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) και πραγματοποιούσε τις συναλλαγές του μέσω Bitcoin.

Ο Σαοαντζένγκ δήλωσε στις αρχές πως μιλούσε «πολύ λίγα κορεάτικα», αλλά ήθελε να ζήσει στη Νότια Κορέα επειδή «βαριόταν φρικτά» τη ζωή στην Ταϊλάνδη.

Όπως το μεγαλύτερο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, έτσι και η Ταϊλάνδη μέχρι πρότινος είχε εξαιρετικά αυστηρούς νόμους κατά της χρήσης και της διακίνησης ναρκωτικών. Ωστόσο, το 2017 άλλαξε τη μέγιστη ποινή για το εμπόριο ναρκωτικών από θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη. Επιπλέον, η Ταϊλάνδη είναι η πρώτη χώρα στην Ασία που μέσα στο 2022 αποποινικοποίησε την κάνναβη.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή