ΔΙΕΘΝΕΣ
01/02/2021 22:12 EET | Updated 01/02/2021 22:16 EET

Ταϊβάν: Πρόστιμο για παραβίαση καραντίνας σε κατά λάθος θύμα απαγωγής

Απίστευτη περιπέτεια για τον άτυχο άνδρα, που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

ASSOCIATED PRESS

Ενας άντρας στην Ταϊβάν τιμωρήθηκε με πρόστιμο για παράβαση της καραντίνας, στην οποία είχε τεθεί λόγω Covid.

Τελικά το πρόστιμό σβήστηκε μετά την αποκάλυψη ότι είχε απαχθεί από τοκογλύφους.

Ο άντρας, του οποίου το επώνυμο είναι Τσεν, επέστρεψε από το Χονγκ Κονγκ στα τέλη Οκτωβρίου και ξεκίνησε την υποχρεωτική απομόνωση των 14 ημερών στο σπίτι ενός φίλου του, στην επαρχία Ναντού.

Την επόμενη μέρα, ωστόσο, άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως εισπράκτορες χρέους - κοινώς τοκοφλύγοι - έφτασαν στο σπίτι και νόμιζαν ότι είχαν απέναντί τους τον φίλο του, ο οποίος τους χρωστούσε χρήματα.

Οι άνδρες αυτοί επιτέθηκαν στον Τσεν, τον απήγαγαν και τον πήγαν στο σπίτι του για να πάρουν τα οφειλόμενα χρήματα, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης την περασμένη εβδομάδα. Στη συνέχεια επέστρεψε στην κατοικία όπου βρισκόταν σε καραντίνα.

Δεν είναι σαφές πώς ειδοποιήθηκε η αστυνομία ότι είχε φύγει, αλλά το σύστημα καραντίνας της Ταϊβάν περιλαμβάνει ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω του τηλεφωνικού σήματος. Ο Τσεν συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 δολαρίων Ταϊβάν (περίπου 3.000 ευρώ) για παράβαση των κανονισμών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι η εξήγηση που έδωσε ο Τσεν διερευνήθηκε και επιβεβαιώθηκε, με αποτέλεσμα το πρόστιμό να ανακληθεί, εφόσον είχε αναγκαστεί να αφήσει την καραντίνα παρά τη θέλησή του.

Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Ταϊβάν ακυρώνει πρόστιμο για παραβίαση καραντίνας. Το μέγιστο πρόστιμο για παράβαση των αυστηρών κανονισμών είναι 300.000 TWD, δηλαδή σχεδόν 9.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό επιβλήθηκε ως χρηματική ποινή τον περασμένο μήνα σε πιλότο, που πέταξε μεταξύ Ταϊβάν και ΗΠΑ και ταξίδεψε γύρω από την Ταϊπέι, ενώ ήταν μολυσμένος με κορονοϊό, με αποτέλεσμα την πρώτη μετάδοση του ιού εντός της κοινότητας μετά από 250 ημέρες.

Πηγή: Guardian