Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη»

Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη»
Alkis Konstantinidis / Reuters

Την Δευτέρα καταθέτει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διαδικασίες (διαβούλευση, γνωμοδοτήσεις, εξέταση από Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, έλεγχος Γενικού Λογιστηρίου κ.α.).

Η κατάθεση τη Δευτέρα του νομοσχεδίου σηματοδοτεί και την έναρξη της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης από την Βουλή. Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να έχουν τελειώσει όλα πριν εντός της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή έως τα μέσα Ιουλίου που θα αρχίσουν τα θερινά τμήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έχει ενσωματώσει αρκετές από τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν – άλλωστε η διαβούλευση, που έληγε στις 14 Μαΐου, παρατάθηκε κατά δύο εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση θα ισχύσει η απλή αναλογική, η θητεία θα ξαναγίνει τετραετής ενώ η διεξαγωγή των εκλογών επανέρχεται την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (αποσυνδεόμενη από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών).

Με δεδομένο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου 2019, είναι προφανές ότι έως αυτή την περίοδο μπορεί να εκταθεί ο κυβερνητικός χρόνος.

Δημοφιλή