Τηλεοράσεις OLED από την LG: Η μαγεία του σινεμά στο σαλόνι σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις OLED τηλεοράσεις της LG.

Με τις τάσεις στις τηλεοράσεις να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, η LG παρουσίασε την τεχνολογία που θα αποτελέσει το μέλλον ολόκληρης της κατηγορίας. Oι νέες της τηλεοράσεις OLED θα σε κάνουν να ξεχάσεις ό,τι ήξερες περί ποιότητας εικόνας, φωτεινότητας και χρωμάτων, προσφέροντας μία άκρως κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι σου. Πώς όμως συνδυάζονται τα αυτοφωτιζόμενα pixels με τους έξυπνους επεξεργαστές της LG και τις προηγμένες τεχνολογίες και τι… συγκινήσεις υπόσχονται να σου προσφέρουν;

Το μυστικό είναι στα pixels

Αν παρακολουθώντας σειρές και ταινίες στην τηλεόρασή σου, έχεις πιάσει τον εαυτό σου να πασχίζει να διακρίνει τις λεπτομέρειες στις πιο σκοτεινές σκηνές, τότε μόλις κατάλαβες το πρόβλημα που έρχονται να λύσουν οι τηλεοράσεις OLED της LG. Χάρη στα αυτοφωτιζόμενα pixels τους που ανάβουν ένα-ένα, οι τελευταίες είναι σε θέση να αποτυπώσουν κάθε εικόνα με πολλές περισσότερες λεπτομέρειες, ακόμα κι αυτές στις οποίες κυριαρχεί το βαθύ μαύρο.

Εν αντιθέσει με μία LED που χρησιμοποιεί τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού, η OLED αποτελείται από αυτοφωτιζόμενα pixels. Αυτό σημαίνει ότι το φιλτράρισμα του παραγόμενου φωτός είναι σημαντικά μειωμένο, οδηγώντας με τη σειρά του σε άψογα μαύρα ανεξαρτήτως τόνου, ευρύτερη χρωματική γκάμα, σπουδαία αντίθεση και βέβαια μοναδικό βαθμό λεπτομερειών ασχέτως της φωτεινότητας της εκάστοτε σκηνής.

Ως εκ τούτου, η μετάβαση από ένα φωτεινό σημείο της εικόνας σε ένα σκοτεινό γίνεται πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη του λεγόμενου “halo” εφέ, αυτού του έντονου δακτυλίου γύρω από φωτεινά αντικείμενα σε σκοτεινό παρασκήνιο (όπως π.χ. αστέρια σε έναν κατάμαυρο ουρανό). Πραγματικά, μόλις δεις την απόδοση μίας OLED πλάι-πλάι με μία LED, το μόνο που θα μπορείς να κάνεις είναι να αναρωτηθείς πώς συμβιβάστηκες με τη δεύτερη όλα αυτά τα χρόνια.

«Πού θα με ωφελήσει όλο αυτό δηλαδή»;

Καλές οι νέες τεχνολογίες αλλά πώς μεταφράζεται στην πράξη όλη αυτή η καινοτομία; Σε ποιον βαθμό επηρεάζει δηλαδή την εμπειρία θέασης του χρήστη;

  1. Στο gaming

Κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του ξέρει ότι και το τελευταίο millisecond μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της επικράτησης και της πανωλεθρίας. Τα νέα μοντέλα OLED τηλεοράσεων της LG έχουν εκπληκτικό χρόνο απόκρισης: 6 milliseconds στα 1440p και 13 milliseconds σε 4K περιεχόμενο.

Επιπλέον ενσωματώνουν την τεχνολογία G-SYNC της NVIDIA, για κορυφαία απόδοση έως και τα 120 Hz χωρίς παραμορφώσεις και lag. Με άλλα λόγια, θα είσαι σε θέση να απολαύσεις παιχνίδια όπως το τελευταίο Call of Duty, το Apex Legends και το Rocket League με απίστευτα ομαλή κίνηση και χωρίς καμία παραχώρηση στην ποιότητα της εικόνας, την ανάλυση και το frame rate.

  1. Σε σειρές και ταινίες

Θα είμαστε ξεκάθαροι: οι OLED είναι οι απόλυτες τηλεοράσεις σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση 4K περιεχομένου. Τα αυτοφωτιζόμενά της pixels εγγυώνται μία premium εμπειρία θέασης με εκπληκτική ποιότητα εικόνας που βρίθει λεπτομερειών ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις και εκθαμβωτική φωτεινότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο ένας μετά τον άλλον, οι μεγαλύτεροι δημιουργοί του Hollywood υποκλίνονται στο μεγαλείο τους.

Είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία Dolby Vision καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο είδος τηλεόρασης, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του HDR. Διαθέτουν ευρεία γωνία θέασης και μπορούν να προβάλλουν εξίσου καλά περιεχόμενο σε όσα καρέ/δευτερόλεπτο κι αν είναι.

  1. Σε αθλητικούς αγώνες

Δεν μπορεί: σίγουρα θα έχεις προσέξει στους αγώνες που οι παίκτες αλλάζουν γρήγορα τη μπάλα (το γνωστό «τίκι-τάκα»), την κίνηση της τελευταίας που «σβήνει» σιγά-σιγά καθώς μετακινείται στο γκαζόν ή το παρκέ. Ε, λοιπόν οι OLED έρχονται να βάλουν τέλος σε αυτό και άλλα αντίστοιχα φαινόμενα, προσφέροντάς σου απόλυτα ομαλή κίνηση (τεχνολογία High Frame Rate με ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz) με ακρίβεια pixel.

Επιπρόσθετα, τα χρώματα είναι ακόμα πιο ζωηρά, η αντίθεση σε περισσότερους φυσικούς τόνους και η εικόνα πολύ πιο λεπτομερής. Αποτέλεσμα; Να νιώθεις ότι βρίσκεσαι ο ίδιος στην κερκίδα, απολαμβάνοντας μία πέρα για πέρα ρεαλιστική εμπειρία θέασης.

Τέσσερις λόγοι για να προτιμήσεις LG OLED

Αν πάντως ψάχνεις συγκεκριμένους λόγους που θα σε πείσουν να επενδύσεις σε μία τηλεόραση OLED της LG, εμείς σου έχουμε τέσσερις:

Ομαλή κίνηση

Ίσως από τις σημαντικότερες λειτουργίες των OLED, είναι η δυνατότητά τους να επεξεργάζονται και να προβάλλουν πολύ καλύτερα περιεχόμενο με γρήγορη δράση όπως π.χ. αθλητικά γεγονότα και σκηνές δράσης. Θα απολαύσεις τους παίκτες να αλλάζουν τη μπάλα σαν να ήσουν στο γήπεδο και ταινίες με την κίνηση του σινεμά.

Λεπτομερής εικόνα

Οι OLED, όπως προείπαμε, εν αντιθέσει με τις LCD ή τις LED τηλεοράσεις, χρησιμοποιούν εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels τα οποία είναι σε θέση να δημιουργήσουν απίστευτα λεπτομερείς εικόνες, ακόμα και στις πιο σκοτεινές σκηνές του κινηματογράφου.

Άμεση απόκριση

Ξέχνα την καθυστέρηση στο gaming. Τα αυτοφωτιζόμενα pixels των OLED σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες και τις λειτουργίες τους που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για gaming, θα σου προσφέρουν εμπειρίες gameplay χωρίς lag, με χαμηλούς χρόνους απόκρισης και απίθανα ομαλή κίνηση.

Λεπτός σχεδιασμός

Σε ποιον αρέσει να έχει μία ογκώδη, χοντροκομμένη και αντιαισθητική τηλεόραση στο σαλόνι του; Ευτυχώς, οι OLED της LG διαθέτουν μίνιμαλ πλαίσιο και εξωπραγματικά λεπτό προφίλ, έτσι ώστε να εστιάζεις εκεί που πρέπει -στη δράση. Θα ταιριάξουν σε κάθε χώρο και είτε σε τοίχο, είτε σε βάση, θα παραμείνουν απόλυτα διακριτικές.

Και για εκείνους που δε συμβιβάζονται με τίποτα πέραν του καλύτερου…

Αν είσαι από εκείνους που δεν αρέσκονται στις παραχωρήσεις και θέλουν να απολαμβάνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τότε οι 8K OLED τηλεοράσεις της LG είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Τα περισσότερα από 100 εκατ. αυτοφωτιζόμενα pixels σε συνδυασμό με την τεχνολογία 8K «απογειώνουν» την όλη εμπειρία, μεταφέροντάς σε μέσα από την 88 ιντσών οθόνη του Signature μοντέλου αυτοστιγμεί στο κέντρο της δράσης. Η τιμή του τελευταίου βέβαια είναι απλησίαστη για τους περισσότερους, όμως εκείνοι που μπορούν να την αντέξουν, θα πάρουν μία γεύση του μέλλοντος… σήμερα.