Τελικά, ο Ledger θα επέστρεφε στη Gotham City ως Joker; Η απάντηση ήρθε 10 χρόνια μετά το θάνατό του

Και μας κάνει να σκεφτούμε για ακόμη μια φορά πόσο νωρίς «έφυγε» αυτός ο τύπος

Υπάρχει κάποιος που να έχει δει την ταινία «Batman: The Dark Knight» και να μην κατατάσσει την ερμηνεία του Heath Ledger ως Joker στο top5 των πιο πειστικών και ανεπανάληπτων villain του κινηματογράφου, αν όχι στην πρώτη θέση; Μάλλον δύσκολο.

Ο χαρισματικός ηθοποιός πέθανε σε ηλικία μόλις 29 ετών και στο απόγειο της καριέρας του, από καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από την υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, είχε προλάβει να γυρίσει τον ρόλο που έμενε να τον σημαδέψει και να του χαρίσει και το χρυσό αγαλματίδιο έστω και μετά θάνατον.

Έχουν περάσει 10 χρόνια από το θάνατό του και πριν από λίγες μέρες η αδελφή του, Kate Ledger, επιβεβαίωσε μια φήμη που κυκλοφορούσε για καιρό χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από επίσημα χείλη. Σύμφωνα με αυτήν, ο σκηνοθέτης Nolan, ήθελε να τελειώσει με τον Ledger την ιστορία του Joker, γι′ αυτό και δεν είναι σαφές αν στην τελευταία σκηνή του Σκοτεινού Ιππότη που ο Joker πέφτει από ένα μπαλκόνι σε ουρανοξύστη, καταφέρνει να επιβιώσει ή όχι.

«Ήταν πολύ υπερήφανος για ό,τι είχε καταφέρει στον Batman. Και ξέρω ότι έκανε σχέδια να παίξει και σε επόμενη ταινία του υπερήρωα», ανέφερε η αδερφή του ηθοποιού, μιλώντας στο αυστραλιανό news.com.au, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το θάνατο του Heath Ledger. Με αυτό τον τρόπο, επιβεβαίωσε ότι ο Joker της καρδιάς μας ήθελε όσο τίποτα άλλο να επιστέψει στη Gotham City. Αλλά δεν πρόλαβε...