Τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Απομένουν πλέον τρεις οι οποίοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
SVEN HOPPE via Getty Images

Τέσσερις νέους υποψήφιος ευρωβουλευτές ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ που δεν έχουν διεκδικήσει στο παρελθόν την ψήφο των πολιτών. Πρόκειται για την χειρουργό γυναικολόγο κ. Χιουμεϊρά Αμετ Ογλού που θα είναι και η εκπρόσωπος της μειονότητας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τον γνωστό καθηγητή διεθνούς πολιτικής κ. Δημήτρη Καιρίδη, την δικηγόρο και πρώην Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου, και την επίσης δικηγόρο και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών κ. Αφροδίτη Μπλέτα.

Με τους τέσσερις νέους υποψηφίους ευρωβουλευτές συμπληρώνονται 39 από τους 42 του ευρωψηφοδελτίου και απομένουν πλέον τρεις οι οποίοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των τεσσάρων υποψηφίων, ενώ όλους τους υποψηφίους μπορείτε να τους δείτε και στο site της ΝΔ.

- Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, Χειρουργός γυναικολόγος

Χιουμεϊρά Αμετ Ογλού

Γεννήθηκε στην Ξάνθη, όπου και ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Εργάστηκα στα νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας. Από το 2014 είναι Ειδική Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός και εργάζεται στην πόλη της Ξάνθης

- Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής πανεπιστημίου

Δημήτρης Καϊρίδης

Γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School, στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Δίδαξε διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts καθώς και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σήμερα διδάσκει διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιιο.

Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Υπήρξε καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Από το 2002, διευθύνω τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας». Το 2009, ίδρυσα τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 και αρθρογραφεί στο διαδίκτυο.

- Βασιλική Λαζαράκου, Δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Βασιλική Λαζαράκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Μάνη Λακωνίας. Μετά το πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) απ’ όπου έλαβε το Μεταπτυχιακό μου και το διδακτορικό μου (JSD). Το θέμα της διδακτορικής διατριβής ήταν Συγκριτική Επισκόπηση των Ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας L & L. Από το Σεπτέμβριο 2012 έως το τέλος του 2015, υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) ενώ διετέλεσε και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την πιο σημαντική νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς

Το 2014, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια. Εργάσθηκε ως δικηγόρος για πάνω από 20 χρόνια σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά θέματα. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και επιπλέον αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο για θέματα κεφαλαιαγοράς.

Αφροδίτη Μπλέτα, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Ένωσης Γυναικών

Αφροδίτη Μπλέτα

Είναι απόφοιτη του Pierce College. Σπούδασε Νομικά στη Σορβόννη (Paris I), με ειδίκευση στο Διεθνές, Συγκριτικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences-Po). Εκπαιδεύτηκε στη Διαμεσολάβηση στο CEDR και στις Διαπραγματεύσεις στο Harvard.

Ασκεί το επάγγελμα της Δικηγόρου και της Διαμεσολαβήτριας στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία. Είναι Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW) και μετέχει στη Διαρκή Σύνοδο του ΟΗΕ για τη θέση της Γυναίκας και στις Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Υπήρξε εκλεγμένη Γενική Γραμματέας στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, και εκπρόσωπος της Αθήνας στην Ένωση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, καθώς και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μιλάει άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά και συνεννοείται στα Γερμανικά και στα Ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Δημοφιλή