Τέξας: Λείψανα αγνοούμενης γυναίκας βρέθηκαν στα σαγόνια αλιγάτορα

Οι αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αλιγάτορα προκειμένου να τον εμποδίσουν να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά σε ό,τι είχε απομείνει από το πτώμα.
aire images via Getty Images

Αξιωματούχοι στο Χιούστον του Τέξας βρήκαν τα λείψανα μιας γυναίκας στα σαγόνια ενός αλιγάτορα.

Το φρικιαστικό σκηνικό αποκαλύφθηκε όταν οι αρχές «χτένιζαν» την περιοχή, αναζητώντας μια αγνοούμενη γυναίκα.

Εκκρεμεί η ταυτοποίηση, ωστόσο εκτιμάται ότι τα λείψανα ανήκουν στην 60χρονη που αγνοείται.

Οι αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αλιγάτορα προκειμένου να τον εμποδίσουν να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά σε ό,τι είχε απομείνει από το πτώμα.

Αφού θανατώθηκε το ζώο, ένας δύτης μπήκε στο νερό προκειμένου να ανασύρει τα λείψανα από τον νεκρό αλιγάτορα, όπως αναφέρει το BBC.

Την ίδια ώρα η αστυνομία του Χιούστον βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας και της ταυτοποίησης των λειψάνων.

Η νεκροτομή εξάλλου θα προσδιορίσει και το κατά πόσο ο αλιγάτορας σκότωσε τη γυναίκα ή αν αυτή κατέληξε στα σαγόνια του γιγάντιου ερπετού ενώ ήταν ήδη νεκρή.

Το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, καθώς πριν από οκτώ μήνες συνέβη κάτι παρόμοιο στο Largo της Φλόριντα.

Οι αξιωματούχοι εκεί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν αλιγάτορα μήκους 4 μέτρων, αφού τον βρήκαν να περπατά σε έναν δρόμο με μία σωρό στο στόμα του. Η σωρός αργότερα αναγνωρίστηκε ότι ανήκε στην Sabrina Peckham, 41 ετών.

Λίγους μήνες πριν, ένας αλιγάτορας μήκους 3 μέτρων είχε επιτεθεί και είχε σκοτώσει μια γυναίκα 85 ετών, στο Fort Pierce της Φλόριντα καθώς έβγαζε βόλτα τον σκύλο της.

Οι επιθέσεις από αλιγάτορες δεν είναι ασυνήθιστες στη Φλόριντα, καθώς είναι μία περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός από αυτούς. Στο Τέξας ωστόσο, οι επιθέσεις από αλιγάτορες είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Η τελευταία φορά που ένας αλιγάτορας επιτέθηκε σε άνθρωπο στο Τέξας ήταν το 2015 όταν ένας άνδρας 28 ετών βρήκε τον θάνατο από τα σαγόνια του ερπετού, ενώ κολυμπούσε στο Orange.

Δημοφιλή