ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2019 21:02 EET | Updated 07/02/2019 21:03 EET

«Θα το προστατέψει ο Χριστός» - Οι καλύτερες απαντήσεις σε γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

«Ξέρω πως η πίστη μας βοηθά να βαδίσουμε το μονοπάτι της αρετής...».

Westend61 via Getty Images

Στις ΗΠΑ παρατηρείται σοβαρή έκρηξη κρουσμάτων ιλαράς ωστόσο πολλοί γονείς συνεχίζουν να αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Όπως έχουμε πλέον καταλάβει, πολλοί γονείς έχουν πειστεί πως ο κίνδυνος που εγκυμονεί από τον εμβολιασμό είναι μεγαλύτερος από την ίδια τη νόσο από την οποία μπορεί να το προστατεύσει, άλλοι πιστεύουν πως τα εμβόλια δεν χρειάζονται και η αναγκαιότητά τους είναι απλά ένα μεγάλο ψέμα που αποφέρει τεράστια κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες και η λίστα με τα αβάσιμα επιχειρήματα δεν τελειώνει ποτέ.

Σε ανάρτησή της μάλιστα στο Facebook γράφει:

«Έχω πέντε παιδιά και δεν πρόκειται να εμβολιαστούν ποτέ. Τα προστατεύει ο ο Ιησούς. Ξέρω πως η πίστη μας βοηθά να βαδίσουμε το μονοπάτι της αρετής. Οι ίδιοι άνθρωποι που μου λένε να εμβολιάσω τα παιδιά μου είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μου λένε ότι ο Θεός δεν είναι αυτός που δημιούργησε με αριστοτεχνικό τρόπο αυτό τον κόσμο».

imgur

Πολλοί ήταν αυτοί βέβαια που μπήκαν στον πειρασμό να της απαντήσουν με αποτέλεσμα ή ανάρτησή της να γίνει πολύ γρήγορα viral.

Κάποια δε από τα σχόλια ήταν εξαιρετικά έξυπνα όπως αυτό του χρήστη που της απάντησε: «Μπορούν να πεθάνουν όπως ο Χριστός από ένα σκουριασμένο καρφί» αφού δεν θα κάνουν αντιτετανικό εμβόλιο και μπορεί να πεθάνουν από τέτανο.

Η περίπτωση βέβαια της συγκεκριμένης μητέρας δεν είναι η μόνη που αψηφά τη λογική. Πρόσφατα μια μητέρα πέντε παιδιών από το θεοσεβούμενο Τέξας που είναι κατά των εμβολίων απευθύνθηκε σε έναν γιατρό για να τη συμβουλέψει πώς μπορεί να προστατέψει τα παιδιά της με δεδομένο ότι δεν επιθυμεί να εμβολιαστούν

Hmmmmmmm pic.twitter.com/Lf8yMM4Iaf

— Jon Christian (@Jon_Christian) January 27, 2019

Στο αντίποδα ένας ταλαίπωρος έφηβος ζήτησε από έναν γιατρό βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να εμβολιαστεί χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών του. Και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση. 

 

 

Μια νοσοκόμα πάντως έχει δώσει την καλύτερη μέχρι σήμερα απάντηση προς όλους  όσους είναι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, σχολιάζοντας πως όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή/και να εμβολιάσει τα παιδιά του αλλά ζητά βοήθεια από έναν γιατρό όταν είναι άρρωστος, τότε δεν είναι παρά ένα υποκριτής. 

 

Πηγή: Independent

 

Sponsored Post