Θεμιστοκλέους: Καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά, ανοίγει αύριο η πλατφόρμα 4ης δόσης για τους άνω των 70

Την ερχόμενη Παρασκευή για τους άνω των 60 ετών.
.
.
Eurokinissi

Η πλατφόρμα για ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση ανοίγει αύριο και την ερχόμενη Παρασκευή για τους άνω των 60 ετών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως επισήμανε, η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση. Ο ίδιος τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο είπε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά.

Ως προς τη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι είτε αύριο είτε μεθαύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» μέχρι τον Σεπτέμβριο, κατεύθυνση του οποίου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους υπογραμμίζοντας ότι «πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά».

Σχετικά με το Πάσχα, σημείωσε ότι δε θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί. Ερωτηθείς για το αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, απάντησε θετικά.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα