ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/02/2020 16:16 EET

Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη και Μύκονο βάζει η Air France από Παρίσι

Τα δρομολόγια θα είναι εποχικά, για ενάμιση μήνα το καλοκαίρι του 2020.

Μια ακόμη μεγάλη αεροπορική εταιρεία επενδύει σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς.

Η Air France, θα συνδέει, έστω και εποχικά, απευθείας τη Θεσσαλονίκη (κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο), τη Σαντορίνη (κάθε Τετάρτη) και τη Μύκονο (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη), με το Παρίσι, από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A320 (174 θέσεις).

Τα δρομολόγια αυτά εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα με 16 νέα δρομολόγια για το 2020: από το Παρίσι-Charles de Gaulle προς Κρακοβία (Πολωνία), Φάρο (Πορτογαλία), Αλικάντε, Μάλαγα, Σεβίλλη και Βαλένθια (Ισπανία), Τζέρμπα (Τυνησία), Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη, Μονρόβια (Λιβερία), από το Παρίσι-Orly προς Μαδρίτη (Ισπανία), Μόναχο (Γερμανία), Ίμπιζα (Ισπανία) και Αλγέρι (Αλγερία) και από τις γαλλικές περιοχές προς Μπρεστ και Καλβί.

«Τόσο η Air France όσο και η KLM έχουν παρουσία στην Ελλάδα πολλά χρόνια, υποστηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό, την επιχειρηματική και εμπορική κίνηση μεταξύ των χωρών. Με τη νέα αυτή πτήση προς και από την Θεσσαλονίκη η Air France θα προσφέρει πλέον 45 πτήσεις την εβδομάδα και η KLM ακόμη 14, ενώ σε αυτές προστίθενται και τα καλοκαιρινά δρομολόγια προς και από τα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας: Νίκαια, Τουλούζη, Μασσαλία και Μπορντώ καθώς επίσης και το δρομολόγιο Ηράκλειο – Μασσαλία. Συνολικά, δηλαδή, 11 πτήσεις την εβδομάδα για την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο, με αεροσκάφη τύπου Airbus A320. Ο όμιλος δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του τόσο στην ελληνική αγορά  όσο και στον ελληνικό τουρισμό,» επισημαίνει ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM στην Αθήνα, Γιάννης Πανταζόπουλος.