Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο αστυνομικός που έσπασε την πόρτα και έσωσε τη γυναίκα. Της είχε το μαχαίρι στο λαιμό

Ο πατέρας του παιδιού τους και η ίδια "μας προέτρεπαν να φύγουμε αλλά εκείνη είχε μαχαίρι στο λαιμό...ακούσαμε κλάματα παιδιού".
ΕΡΤ

Ο Μπάμπης Χαβενετίδης, είναι ένας εκ των αστυνομικών που κλήθηκαν σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και βρέθηκαν έξω από την πόρτα να ακούν την γυναίκα να εκλιπαρεί για βοήθεια ενώ ο πατέρας του παιδιού της προσπαθούσε να την σκοτώσει. Η δολοφονία απετράπη καθώς οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και τον συνέλαβαν.

Ο κ.Χαβενετίδης μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ για όσα συνέβησαν.

Όπως είπε μαζί με έναν συνάδελφό του πήγαν στο διαμέρισμα από όπου ακούγονταν φωνές. «Χτυπούσαμε και καλούσαμε να βγει έξω το ζευγάρι το οποίο διαπιστώσαμε ότι μάλωνε όμως μας προέτρεπαν να φύγουμε τόσο ο δράστης όσο η παθούσα η οποία από ότι μάθαμε είχε το μαχαίρι στο λαιμό. Ο δράστης έλεγε ότι δεν επιθυμεί τη συνδρομή μας, αλλά μόνο τη συνδρομή του ΕΚΑΒ το οποίο ήταν στο σημείο. Παρ’ όλα αυτά εμείς αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα του περιστατικού κι ότι δεν έπρεπε να φύγουμε και συνεχίσαμε να τους καλούμε να βγουν έξω. Ο δράστης έλεγε ότι πρέπει να φύγουμε κι ότι θα μας σκοτώσει όλους. Επίσης, μας είπε ότι δεν έχει και έγγραφα παραμονής στη χώρα».

Όπως είπε ο κ. Χαβενετίδης εκείνη τη στιγμή που ακούγαμε τον δράστη να λέει να αποχωρήσουμε ακούσαμε και κάποια κλάματα παιδιού κι εκεί ενημερώσαμε το κέντρο της Άμεσης Δράσης να έρθουν κι άλλοι σταθμοί όπως και ήρθαν κι αποφασίσαμε να εισέλθουμε εντός της οικίας όταν ακούσαμε και τη γυναίκα να ουρλιάζει.

Μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του από το τοπικό τμήμα έσπασαν την πόρτα «καθώς υπήρχε απειλή ζωής». «Ο δράστης μάλλον είχε αντιληφθεί ότι εμείς δεν θα κάνουμε πίσω όπως κι έγινε κι όταν εισήλθαμε στο διαμέρισμα ο δράστης ήταν πάνω από το θύμα και το χτυπούσε με το μαχαίρι στο λαιμό. Ήταν και ένα ανήλικο παιδί δίπλα. Τον καλέσαμε να παραδοθεί. Από εκεί και πέρα άφησε τη γυναίκα, ξεκίνησε να αυτοτραυματίζεται και προβήκαμε στην ακινητοποίησή του με τον ίδιο να αντιστέκεται σθεναρά ενώ προέταξε και μαχαίρι».

Πηγή: EΡΤ

Δημοφιλή