ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/04/2015 08:13 EEST | Updated 23/04/2015 08:46 EEST

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι μαθητές από την Άρτα που εξαπατήθηκαν από τουριστικό γραφείο

Eurokinissi

Επιστρέφουν από την εκδρομή τους στην Ελβετία, μια ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία οι μαθητές της Β' τάξης του 3ου Λυκείου Αρτας και οι οι τέσσερις καθηγητές που τους συνόδευαν, καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή.

«Τα παιδιά επιστρέφουν, είναι ασφαλή, βρίσκονται καθοδόν προς στην Ανκόνα και αύριο Παρασκευή θα είναι στην Αρτα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου κ. Βαγγέλης Καραμπάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι το τουριστικό πρακτορείο που ανέλαβε την διοργάνωση της εκδρομής, δεν είχε κλείσει τα εισιτήρια επιστροφής από την Ανκόνα και δεν είχαν γίνει κρατήσεις στο πλοίο.

Στην συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι, αν και το σχολείο έδωσε τα χρήματα κανονικά στο ταξιδιωτικό πρακτορείο που έκανε τις κρατήσεις, δεν πληρώθηκαν τα ξενοδοχεία και το φαγητό. Ωστόσο, οι μαθητές που έμειναν εκείέφαγαν κανονικά.

«Το πρόβλημα τώρα είναι δικό μας, δηλαδή πως θα πληρωθούν όλα αυτά», επισημαίνει ο διευθυντής.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι κρατήσεις επιστροφής για την Παρασκευή, αλλά και ούτε διαθέσιμες θέσεις ή καμπίνες στο πλοίο, ανάγκασε το σχολείο να τελειώσει την εκδρομή μία μέρα νωρίτερα.

Όπως είπε ο κ. Καραμπάς,οι μαθητές το βράδυ της Τετάρτης έμειναν σε μία μικρή πόλη στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας, ενώ το βράδυ της Πέμπτης θα ταξιδέψουν από την Ανκόνα για την Ηγουμενίτσα και αύριο Παρασκευή θα είναι στην Άρτα.

Οι 46 μαθητές του 3ου Λυκείου και οι τέσσερις καθηγητές είχαν ξεκινήσει την εκδρομή για την Ελβετία την Δευτέρα το πρωί με σκοπό να επιστρέψουν μεθαύριο Σάββατο.

Σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρτας και το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές επιστρέφουν με ασφάλεια, τονίζει ο κ. Βαγγέλης Καραμπάς.

Όσο για τον αντιπρόσωπο του ταξιδιωτικού γραφείου, έγινε άφαντος, όπως αναφέρει.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου, από το πρωί που έγινε γνωστή η περιπέτεια των μαθητών, δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από άλλα σχολεία στην Ελλάδα, τα οποία είχαν ανάλογη περιπέτεια με εκδρομές καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικά γραφεία «φαντάσματα».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αφορά το 2ο Γυμανάσιο Κέρκυρας. Πριν από ένα χρόνο, η εκδρομή που είχε πληρωθεί από τους μαθητές για το Λονδίνο ματαιώθηκε, καθώς την ώρα που τα παιδιά έφτασαν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν κρατήσεις.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε επικοινωνία με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κωνσταντίνο Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Το υπουργείο, καταλήγει η ανακοίνωση, από την καινούρια σχολική χρονιά, προτίθεται να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, «διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post