Τι αλήθεια μπορεί να ειπωθεί «στον οίκο του Θεού»; Ο «πολιτικός σχολιασμός» ιερέα για την πΓΔΜ, τα «τσίγκινα σωβρακάκια» και τα ομοφοβικά σχόλια

Τι αλήθεια μπορεί να ειπωθεί «στον οίκο του Θεού»; Ο «πολιτικός σχολιασμός» ιερέα για την πΓΔΜ, τα «τσίγκινα σωβρακάκια» και τα ομοφοβικά σχόλια

Αίσθηση έχει προκαλεί το βίντεο από τη Ρόδο, στο οποίο ένας ιερέας προχωρά σε χυδαίους χαρακτηρισμούς, ομοφοβικά σχόλια ενώ παράλληλα υποκινεί τους πιστούς σε βία. Και όλα αυτά, στον οίκο του Θεού.

Οι πιστοί παρακολουθούν το παραλήρημα χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση ενώ μάλιστα, όταν μια γυναίκα φωνάζει «η Μακεδονία είναι ελληνική», ο ιερέας την επιπλήττει λέγοντας της πως «δεν σε είδα σε κανένα συλλαλητήριο».

«Είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Εχθές οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε την Μακεδονία μας» ανέφερε, ο εν λόγω ιερέας κατά την διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου.

Σε άλλο σημείο ο έξαλλος παπάς τόνισε:

«Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε ενταταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας.

»Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι Υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες».

Σε δημοσίευμα εκκλησιαστικής ιστοσελίδας, το βίντεο ανέβηκε με τίτλο: O ιερέας καλεί τον κόσμο να φτύσει όλους τους πολιτικούς και τους αποκαλεί κοπρίτες μιλώντας για το Μακεδονικό. Ο ιερέας πέρα από τους «κοπρίτες» ακούγεται να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς όπως προδότες, ελεεινοί, πρόστυχοι ενώ χαρακτηρίζει τη Βουλή «απόπατο της Δημοκρατίας» και έκανε λόγο για τσίγκινα σωβρακάκια.

Δεν έλειψαν επίσης τα ομοφοβικά σχόλια, μιλώντας για «πούστηδες που συζούν και παντρεύονται. Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Έτσι μας καταντήσανε. Εγώ απόψε δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα από τη στεναχώρια μου».

Δημοφιλή