Τι εκτιμάται πως προκάλεσε τον θάνατο του Αντώνη Συκάρη, σύμφωνα με φίλο του

Είναι ο τρίτος Έλληνας που πεθαίνει στο βουνό Νταουλαγκίρι.
.
.
facebook

Ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, που πέθανε στο όρος Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, υπέστη μάλλον πνευμονικό οίδημα, λόγω του υψομέτρου, της σωματικής κούρασης και της έλλειψης οξυγόνου, εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Φώτης Θεοχάρης, προσωπικός φίλος του.

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, είναι ο τρίτος Έλληνας που πεθαίνει στο συγκεκριμένο βουνό.

Ο Αντώνης Συκάρης, σημείωσε, ήταν ένας άνθρωπος, που αγαπούσε τη φύση, είχε καταφέρει να κατακτήσει πολλές κορυφές του κόσμου, είχε πολλά όνειρα, πολλούς στόχους.

«Είχε πάνω από 30 χρόνια ορειβατικής ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αναβάσεις σε πολλές κορυφές. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος» πρόσθεσε.

Αποχαιρετισμός από τον πρωθυπουργό

Με στίχους του Κωστή Παλαμά αποχαιρετά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον σπουδαίο Έλληνα ορειβάτη.

«Όσα βουνά κι αν ανεβείτε, απ’ τις κορφές τους θα αγναντεύσετε άλλες κορφές ψηλότερες, μιαν άλλη πλάση ξελογιάστρα, Και στην κορφή να φτάσετε την κατάψηλη, πάλι θα καταλάβετε πως βρίσκεστε σαν πρώτα κάτω απ’ όλα τα’ άστρα».

Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτηση του, «θρηνούμε σήμερα την απώλεια του πιο σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη, του Αντώνη Συκάρη. Ο Αντώνης Συκάρης είχε βάλει ως στόχο ζωής να κατακτήσει και τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων και να υψώσει σε όλες την ελληνική σημαία. Σήμερα το πρωί και αφού είχε πατήσει την κορυφή του Dhaulagiri δεν τα κατάφερε να γυρίσει. Γνώριζα τον Αντώνη προσωπικά. Είχαμε συζητήσει τι είναι η ακαταμάχητη έλξη που ωθεί τον άνθρωπο να ξεπερνά τις δυνατότητες του για να βρεθεί σε υψόμετρα στα οποία το σώμα φτάνει στα όρια του. Ίσως την καλύτερη απάντηση την δίνει ο Κωστής Παλαμάς με τους στίχους του οποίου τον αποχαιρετώ με συγκίνηση».

Δημοφιλή