ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2018 16:24 EEST | Updated 22/08/2018 16:47 EEST

Τι πόσταρε στο Twitter ο Τραμπ μόλις ξύπνησε την Τετάρτη

Jonathan Ernst / Reuters
Ο Τραμπ με τον πρώην δικηγόρο του σε παλαιότερη ευτυχισμένη στιγμή.

Η επόμενη μέρα της ελληνικής εξόδου από το τρίτο μνημόνιο συνέπεσε με την χειρότερη μέρα της Προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ - μέχρι τώρα. Ο πρώην δικηγόρος του, Μαικλ Κοέν, δήλωσε ένοχος για την δωροδοκία δύο γυναικών κατ′ εντολήν του Αμερικανού προέδρου και ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του, Πολ Μαναφορτ, κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή και τραπεζικές απάτες.

Ο Τραμπ σχολίασε την απόφαση για τον Μάναφορτ με το γνωστό στύλ του - «Είναι ντροπή, δεν έχει σχέση με την έρευνα για την Ρωσία» - αλλά για τις κατηγορίες του Κοέν έκανε το παπί - μέχρι τώρα.

«Αν κάποιος ψάχνει για έναν καλό δικηγόρο, θα του συνιστούσα να μην προσλάβει τον Μάικλ Κοέν» τουίταρε πρωί-πρωί (τοπική ώρα) την Τετάρτη.


Οπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια δεν άργησαν. Για τον Πίτερ Σπίγκελ, αρχισυντάκτη των Financial Times, αυτό είναι το καλύτερο τουίτ του Αμερικανού προέδρου - μέχρι τώρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ και την θαυμάσια οικογένειά του. Η ”Δικαιοσύνη” πήρε μία υπόθεση 12 ετών, μεταξύ άλλων, και άσκησε τρομερή πίεση πάνω του κι′ εκείνος, σε αντίθεση με τον Μάικλ Κοέν, αρνήθηκε να ”σπάσει” - να κατασκευάσει ιστορίες για να εξασφαλίσει ένα ντίλ. Σεβασμός σε έναν γενναίο άνδρα!»


Και συνέχισε ακάθεκτος.

«Ενας μεγάλος αριθμός κατηγοριών, δέκα, χωρίς απόφαση στην υπόθεση του Πολ Μάναφορτ. Κυνήγι μαγισσών!»

Ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, κρίθηκε ένοχος για οκτώ κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ. Συνολικά του είχαν απαγγελθεί 18 κατηγορίες, αλλά οι ένορκοι κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση μόνο για τις οκτώ από αυτές. 

Ο Τραμπ συνέχισε να τουιτάρει υπογραμμίζοντας ο,τι τον συμφέρει. 
«Ο Μάικλ Κοέν δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες σχετικές με την χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας οι οποίες δεν είναι εγκλήματα. Ο Ομπάμα έκανε μία μεγάλη τέτοια παράβαση, η οποία τακτοποιήθηκε εύκολα!»