ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/04/2018 23:22 EEST | Updated 16/04/2018 23:23 EEST

Τι συζήτησαν Αναστασιάδης-Ακιντζί στο προγραμματισμένο τους δείπνο

Reuters

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10:30μ.μ. το δείπνο Νίκου Αναστασιάδη - Μουσταφά Ακιντζί στην οικία Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, με τα Ηνωμένα Έθνη να σημειώνουν ότι «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σε μια γενική και ανοιχτή συζήτηση στη διάρκεια ενός δίωρου τετ-α-τετ». 

Σε επίσημη ανακοίνωσή τους τα Ηνωμένα Έθνη σημειώνουν πως έγινε μία ανοικτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέστρεψε κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα διαβουλευτεί με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Η συνάντηση του Προέδρου τς Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία είχε το χαρακτήρα του κοινωνικού τύπου δείπνου άρχισε λίγο μετά τις 19:00 της Δευτέρας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων το περασμένο καλοκαίρι στο Κραν Μοντάνα.

Στόχος της συνάντησης είναι η αναζήτηση – εάν αυτό είναι δυνατόν – διεξόδου για επανέναρξη των συνομιλιών.

Το προεδρικό αυτοκίνητο και τα άλλα οχήματα της συνοδείας του Προέδρου Αναστασιάδη πέρασαν στις 18.57 την πύλη εισόδου από τις ελεύθερες περιοχές στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, ενώ έξω από αυτόν βρίσκονταν συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα από τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος, την ομάδα  «Αμμόχωστος, η Πόλη Μας» και το Unite Cyprus Now που διαδηλώνουν υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Sponsored Post