Τι σχέση έχει μια snowboarder με τον σχεδιασμό επίπλων; Τρεις Ολυμπιονίκες εξηγούν τις δεύτερες δουλειές τους

Μια σχεδιάστρια επίπλων, ένας ιδιοκτήτης καφετέριας και ένα φωτογράφος.

Όταν καθόμαστε στο σπίτι και παρακολουθούμε στην τηλεόραση τους αθλητές να αγωνίζονται σε κάποιο ολυμπιακό άθλημα, το πρώτο πράγμα που ίσως μας περνάει από το μυαλό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους εκτός από καθημερινές προπονήσεις. Ωστόσο, πολλοί αθλητές έχουν και μια δεύτερη δουλειά παράλληλα με την κύρια και η οποία συχνά επίσης εκφράζει ένα μεγάλο τους πάθος.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε τους τρεις Ολυμπιονίκες που έχουν καταφέρει να βρουν χρόνο στο πρόγραμμά τους για μια κανονική δεύτερη δουλειά.

Kelly Clark, Ολυμπιονίκης του Snowboard & Σχεδιάστρια Επίπλων

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Kelly Clark έχει συμμετάσχει σε πάμπολλους Ολυμπιακούς και έχει κερδίζει χρυσό το 2002 και δύο χάλκινα το 2010 και το 2014 στο του αγώνισμα halfpipe snowboard. Ο ι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 μάλλον θα είναι οι τελευταίοι της, αλλά η Clark έχει κι άλλες ασχολίες.

Κατ′ αρχάς είναι ιδρύτρια του The Kelly Clark Foundation, ενός ιδρύματος που δίνει τους πόρους και ευκαιρίες σε παιδιά για να επιτύχουν τους στόχους τους μέσω του snowboarding. Επιπλέον, είναι και επιπλοποιός, η οποία φτιάχνει μόνη της έπιπλά της. Η σειρά επίπλων της ονομάζεται Sparrow Creative.

I found this piece of wood in a scrap pile. It ended up making a great bedside table. #sparrowcreative

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Clark (@sparrowcreativeco) στις

Joey Mantia

Ο 28 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και δυο φορές Ολυμπιονίκης στο πατινάζ ταχύτητας Joey Mantia, αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 σε τέσσερα αγωνίσματα και μάλιστα κατέκτησε την 8η θέση στα 1.500 μέτρα.

Όταν δεν προπονείται, ο Mantia εργάζεται στο Coffee Lab, την καφετέρια που άνοιξε ο ίδιος και βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Utah, πολιτεία στην οποία μένει. Παρά την επιτυχία που του έχει φέρει το πατινάζ ταχύτητας, ο Mantia λέει ότι «ο καλός καφές μου άλλαξε τη ζωή».

Iouri Podladtchikov, Ολυμπιονίκης-φωτογράφος

Dear Universe💫! It's official! @leica_camera & I designed a special edition Leica Q "snow" together! 300 will be made and available from march/18 📸: by @mrdavidavid

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iouri Podladtchikov (@iouripodladtchikov) στις

Ο 29χρονος Iouri Podladtchikov από την Ελβετία που πήρε το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi το 2014 στο πατινάζ ταχύτητας, έπρεπε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τους αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ καθώς τον προηγούμενο μήνα είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Ωστόσο, ταξίδεψε στη Νότια Κορέα για να υποστηρίξει την ομάδα του, αλλά και για να ασχοληθεί με τη δεύτερη δουλειά του, τη φωτογραφία.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, κυκλοφόρησε τη συλλογή με τις Polaroids φωτογραφίες, με τίτλο «True Love Is Hard to Find», ένα βιβλίο με εικόνες από στιγμιότυπα της ζωής του.

Πηγή: Fast Company