ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/10/2018 09:54 EEST

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη δολοφονία Σύρου στη Μαλακάσα

EUROKINISSI

Διαφορές θρησκευτικού χαρακτήρα αλλά και αντιμαχίες για τον «έλεγχο» του καταυλισμού «βλέπουν» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την αιματηρή συμπλοκή του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα.

Θύμα του επεισοδίου ήταν ένας 31χρονος Σύρος, ο οποίος έπεσε νεκρός. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες τον μαχαίρωσαν «επαγγελματικά» σε πολλά σημεία του σώματος. Μαχαιριές δέχθηκαν ακόμα εφτά αλλοδαποί, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Η Αστυνομία προσήγαγε συνολικά 108 άτομα, τα οποία μετά το περιστατικό εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της Αττικής. Από αυτούς συνελήφθησαν δέκα άτομα, για τα οποία υπήρχαν στοιχεία για συμμετοχή στο αιματηρό επεισόδιο. Αδύνατο, ωστόσο, στάθηκε για τους αστυνομικούς να βρεθεί ποιος ήταν αυτός που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 31χρονο Σύρο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αιτία της συμπλοκής ήταν οι θρησκευτικές διαμάχες ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες αλλοδαπών (κυρίως Σύρων και Αφγανών) αλλά και οι αντιπαλότητες που δημιουργούνται για την «κυριαρχία» στο κέντρο φιλοξενίας. Το ποια ομάδα δηλαδή θα «ελέγχει» μεγαλύτερο κομμάτι του καταυλισμού για την ανάπτυξη παράνομων δραστηριοτήτων. Η αφορμή για να ξεσπάσουν οι ταραχές του περασμένου Σαββάτου δόθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., από Σύρους, οι οποίοι πέταξαν έναν σκύλο σε κατάλυμα Αφγανών, οι οποίοι θεώρησαν την κίνηση αυτή άκρως προσβλητική.  

Sponsored Post