Τι γνώμη έχουν οι Ελληνες θεατές για τον «Τζόκερ»

Ερευνα κοινής γνώμης της Κάπα Research για την ταινία που έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και αντιδράσεις.
EUROKINISSI/ ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας γνώμης που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research για την πολυσυζητημένη ταινία «Τζόκερ», που σπάει τα ταμεία στην Ελλάδα όπως και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, 7 στους 10 Ελληνες θεατές κρίνουν ότι η ταινία είναι κατάλληλη και για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη. Υπενθυμίζεται πως υπήρξαν περιστατικά με παρέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους, προκειμένου να απομακρύνουν από τις αίθουσες θεατές κάτω των 18 ετών.

Επιπλέον, το 70% αυτών που παρακολούθησαν την ταινία δήλωσαν πως δείχνουν κατανόηση στον κεντρικό ήρωα και τις πράξεις του ενώ το 20% ένιωσε να ταυτίζεται μαζί του.

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, το «Τζόκερ» προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και αντιπάθεια για φορείς και θεσμούς του συστήματος. Η ταινία άρεσε σε 8 από τους 10 που την είδαν και προκάλεσε έκρηξη αισθημάτων στο κοινό, με μόλις 14% εξ αυτών να δηλώνουν πως έμειναν αδιάφοροι.

Η μεγάλη πλειοψηφία χαρακτήρισε τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα. Η συντριπτική πλειονότητα παρακολούθησε την ταινία στον κινηματογράφο, εκτός από ένα 12% που την «κατέβασε» από το διαδίκτυο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα