ΔΙΕΘΝΕΣ
14/05/2018 18:07 EEST

Τι ζητά τώρα το ΔΝΤ από το Βερολίνο

Hannibal Hanschke / Reuters

Τον περιορισμό του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μέσω της ενίσχυσης των δημοσίων επενδύσεων ζητεί εκ νέου από την γερμανική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού περιέχει πολλά ευπρόσδεκτα μέτρα τα οποία θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν κάποιες από αυτές τις προκλήσεις. Ωστόσο, το τρέχον ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον παρέχει μια ευκαιρία προκειμένου η νέα κυβέρνηση να αναλάβει πιο δυναμική δράση», δήλωσε η εμπειρογνώμονας στου Ταμείου Τζούλι Κόζακ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

Η κ. Κόζακ τόνισε την ανάγκη η γερμανική κυβέρνηση να μην επιτρέπει η καλή κατάσταση της αγοράς εργασίας να επισκιάζει το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας συνδέεται με την τεχνολογία και θα κινδυνεύσει από την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Κάλεσε λοιπόν το Βερολίνο να επενδύσει περισσότερο στην εκπαίδευση.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ήδη επενδύσεις 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εκπαίδευση για το τρέχον έτος, ενώ, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση των εφοριακών στο Βερολίνο, τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν σωστά τα υψηλά φορολογικά έσοδα, μεταξύ άλλων για την επέκταση της ευρυζωνικότητας και την σύνδεση των σχολείων με το δίκτυο.

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post