Το Charlie Hebdo εκθέτει τον Μακρόν για τη στάση του στο προσφυγικό

«Γρήγορα φέρτε μου μία πισίνα»

Στη δίνη του προσφυγικού που έχει περιέλθει η Ευρώπη, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά για τη στάση μας απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκουν πιο ασφαλή μια βάρκα στη θάλασσα παρά το ίδιο τους το σπίτι. Αυτό ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό για όσους παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές αυτών των ανθρώπων.

Έτσι, το περιοδικό Charlie Hebdo, σε πρόσφατο πρωτοσέλιδό του, σατιρίζει και εκθέτει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για τη στάση που έχει κρατήσει στο προσφυγικό ο οποίος, τη στιγμή που «κουνά το δάχτυλο» στο Σαλβίνι της Ιταλίας για την πρότασή του να χτιστούν κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων εκτός Ευρώπης, δεν κάνει τίποτα για όσους πνίγονται στα νερά της Μεσογείου.

Ειδικότερα, το πρωτοσέλιδο κάνει αναφορά στην είδηση που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες μέρες και θέλει τον Μακρόν να επιθυμεί την κατασκευή πισίνας στην εξοχική του κατοικία στο Μπρεζανσόν, ενώ δείχνει πλήρη αδιαφορία για τους πρόσφυγες που χάνονται στη Μεσόγειο.

Charlie Hebdo

«Γρήγορα! Μια πισίνα στο Μπρεζανσόν. Δε θα κολυμπήσω εκεί μέσα!», αναφωνεί ο Γάλλος πρόεδρος, όταν αντικρίζει τα μέλη δύο πνιγμένων προσφύγων στη θάλασσα.

Ένα πρωτοσέλιδο σοκαριστικό, όσο και η πραγματικότητα.

Δημοφιλή