ΔΙΕΘΝΕΣ
06/06/2019 20:25 EEST

Το Χίθροου βάζει τέλος στην απαγόρευση μεταφοράς υγρών προϊόντων και υπολογιστών στις αποσκευές

Σκοπός των αρχών είναι η μείωση στο χρόνο αναμονής κατά τον έλεγχο ασφαλείας.

ASSOCIATED PRESS

Το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο επενδύει 50 εκατομμύρια λίρες για εξοπλισμό νέα γενιάς στον κομμάτι ελέγχου ασφάλειας των επιβατών, ο οποίος θα τους επιτρέψει να διατηρούν τα υγρά προϊόντα καθώς και τους φορητούς υπολογιστές μέσα στις αποσκευές τους.

Η νέα τεχνολογία θα σημαίνει ότι, οι ταξιδιώτες θα αντιμετωπίσουν μικρότερες ουρές ενώ θα μειώσουν σημαντικά την ποσότητα πλαστικών μίας χρήσης στο αεροδρόμιο, εξαλείφοντας την ανάγκη να τοποθετούνται τα υγρά στις ειδικές συσκευασίες προτού περάσουν από έλεγχο.

Το Χίθροου συνεργάζεται με το Τμήμα Μεταφορών για την νέα τεχνολογία από το 2017 και θα είναι το πρώτο αεροδρόμιο που θα δοκιμάσει το σχέδιο. Ελπίζει να εγκαταστήσει το νέο εξοπλισμό στους τερματικούς σταθμούς του μέχρι το 2022. Σκοπός του είναι να βοηθήσει άλλα αεροδρόμια στη χώρα να εξετάσουν την έναρξη των δικών τους δοκιμών, τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το άρθρο της αγγλικής έκδοσης της HuffPost UK, πρόκειται για υπολογιστές τομογράφους (Computed Tomography), οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να μειώσουν τον χρόνο που απαιτείται για τον έλεγχο ασφάλειας και συγχρόνως θα παρέχουν υψηλής ευκρίνειας εικόνες των χειραποσκευών.

Πηγή: HuffPost UK