ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2019 07:23 EEST

Το εστιατόριο Mirazur βραβεύεται ως το καλύτερο στον κόσμο

Το εστιατόριο με τα τρία αστέρια Michelin, αντικατέστησε το Osteria Francescana από την Ιταλία.

Food & Sens

Το Mirazur, στη Γαλλική Ριβιέρα, γνωστό για την φρέσκια και εποχιακή του κουζίνα, κατέκτησε την πρώτη θέση, στην τελετή απονομής βραβείων των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη την Τρίτη 25 Ιουνίου, γνωστή για την φρέσκια και εποχιακή κουζίνα του.

Το εστιατόριο με τα τρία αστέρια Michelin, στο Μέντον, ανέβηκε στην κορυφή από την τρίτη θέση το 2018, αντικαθιστώντας το Osteria Francescana από την Ιταλία.

Food & Sens
Ο σεφ, Μάουρο Κολάγκρεκο.

Το μενού του Mirazur, με τα υλικά της κουζίνας, να προέρχονται από το μποστάνι του, περιλαμβάνει πιάτα όπως, τα παντζάρια με την αλατισμένη κρούστα και κρέμα χαβιάρι, με επιρροές τόσο από την θάλασσα όσο και από το βουνό. 

Ο σεφ, Μάουρο Κολάγκρεκο, με καταγωγή από την Αργεντινή, δήλωσε στο Reuters ότι αισθάνθηκε σαν να «βρισκόταν στον ουρανό» μετά την κατάκτηση του βραβείου, το οποίο «έδειξε στον κόσμο πως όταν έχετε όνειρο όλα είναι δυνατόν».Αυτός και η ομάδα του αποδέχτηκαν το έπαθλο κρατώντας ένα πανό με τις σημαίες της Αργεντινής, της Γαλλίας, της Βραζιλίας και της Ιταλίας.

Food & Sens

Η βράβευση των 50 καλύτερων εστιατορίων με τίτλο, «50 Best», εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο και αποτελεί τον βασικό αντίπαλο στα αστέρια της Michelin. Είναι η πρώτη φορά που η βράβευση του «50 Best», πραγματοποιείται στην Ασία.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε το εστιατόριο Noma της Δανίας, που έκανε μετά από μία μικρή διακοπή την επανεμφάνιση του. Δεν είναι η πρώτη φορά που το εστιατόριο του Ρενέ Ρετζεπί βραβεύεται, καθώς από το 2010 έως το 2012 όπως και το 2014, είχε πάρει την πρώτη θέση.  

noma facebook

Ο θεσμός «50 Best»,  βασίζεται στις εμπειρίες 1.000 και πλέον εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας εστιατορίων, σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Reuters

Sponsored Post