Το Facebook ανοίγει νέο γραφείο στο Λονδίνο και δημιουργεί 800 νέες θέσεις εργασίας

Το Facebook ανοίγει νέο γραφείο στο Λονδίνο και δημιουργεί 800 νέες θέσεις εργασίας
PA Wire/PA Images

Νέο γραφείο θα ανοίξει στο Λονδίνο το Facebook γεγονός που θα του επιτρέψει να δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο 2018. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αριθμός των εργαζομένων στα βρετανικά γραφεία της δημοφιλούς εταιρείας που μετρούν ήδη 10 χρόνια παρουσίας θα φτάσει τους 2.300.

Με τη δημιουργία των νέων γραφείων, το Λονδίνο θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο engineering hub του Facebook εκτός ΗΠΑ. Η εταιρεία είναι «πιο αφοσιωμένη από ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε η Νίκολα Μέντελσοχν, αντιπρόεδρος του τμήματος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας τονίζοντας παράλληλα ότι το«επιχειρηματικό οικοσύστημα και η τεχνολογική αριστεία» της Βρετανίας το κατέστησαν ιδανικό τόπο για τις τεχνολογικές επιχειρήσεις.

PA Wire/PA Images
PA Wire/PA Images

Όπως αναφέρει το BBC, τα νέα γραφεία του Facebook θα στεγαστούν σε ένα επταώροφο κτίριο, κοντά στο Oxford Circus στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον Frank Gehry, τον αρχιτέκτονα που δημιούργησε το Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο.

Σε αυτό θα εργάζονται μηχανικοί και προγραμματιστές όπως και οι ομάδες μάρκετινγκ και πωλήσεων, παράλληλα όμως, στο ίδιο κτίριο και σε έναν ειδικό χώρο που θα ονομάζεται LDN-LAB θα φιλοξενούνται start-up εταιρείες.

PA Wire/PA Images
PA Wire/PA Images
PA Wire/PA Images
PA Wire/PA Images

Ο Τζούλιαν Ντέιβιντ της techUK, που αντιπροσωπεύει 950 εταιρίες τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που επενδύει στο Λονδίνο παρά τις αβεβαιότητες γύρω από το Brexit.

Από την πλευρά του ο Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι η απόφαση του Facebook να επεκταθεί στο Λονδίνο είναι «σημάδι εμπιστοσύνης» στη Βρετανία. «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μόνο το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση, είναι επίσης το καλύτερο μέρος για να αναπτυχθεί», πρόσθεσε.

Δημοφιλή