ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/11/2018 16:24 EET

Το ιδανικό προφίλ μιας σύγχρονης επιχείρησης

Μέσα στον καταιγισμό αλλαγών που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε ως ιδανικές τις επιχειρήσεις. Αρκεί άραγε πλέον μόνο το τελικό προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή;

Το ιδανικό προφίλ μιας σύγχρονης επιχείρησης

Η απάντηση είναι εύκολη: όχι. Το να πληρεί τις απαιτήσεις μας η υπηρεσία ή το προϊόν που αγοράζουμε είναι φυσικά το σημαντικότερο, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Το πώς η κάθε εταιρεία «συμπεριφέρεται» μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον, το πώς αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό και το πώς αντιλαμβάνεται την εξέλιξη, τόσο της ίδιας της επιχείρησης όσο και των ανθρώπων του κλάδου της, όλα αυτά είναι πληροφορίες που αφορούν πλέον άμεσα και τον καταναλωτή.

Έχοντας αυτά κατά νου, δεν θα μπορούσε να μας περάσει στα ψιλά η είδηση πως το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της Καυκάς, της κορυφαίας σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας. Φέτος το Ινστιτούτο της Καυκάς, κλείνει πλέον τα 6 χρόνια λειτουργίας και με αφορμή αυτήν την σημαντική επέτειο να αναζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ίδιο το Ινστιτούτο, αλλά και τη δημιουργία του.

Το ιδανικό προφίλ μιας σύγχρονης επιχείρησης

Αφορμή για αυτό στάθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 6 χρόνων λειτουργίας του Ινστιτούτου, στις 13 Νοεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ, καθώς και η εορταστική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της εταιρείας, κλαδικοί φορείς, προμηθευτές, πελάτες, και εκπαιδευόμενοι με κύριο ομιλητή τον κ. Γεώργιο Δουκίδη καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο, το ότι η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. αναγνώρισε όχι μόνο τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά αφουγκράστηκε τόσο τις ανάγκες του κλάδου της, καθώς και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του χώρου.

Το ιδανικό προφίλ μιας σύγχρονης επιχείρησης

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως όλες αυτές οι σκέψεις και απαιτήσεις βρήκαν την στέγη τους στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΚΑΥΚΑΣ που σχεδιάζει και υλοποιεί υψηλού επιπέδου εκπαιδεύσεις καλύπτοντας ευρεία θεματολογία με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις των επαγγελματιών  για να ανταπεξέλθουν επαρκώς στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών τους. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για μια ποικιλία θεματικών σεμιναρίων οι οποίες καλύπτουν 4 κύριες ενότητες: Τεχνολογία & Προϊόντα, Πρότυπα & Πιστοποιήσεις, Management & Business και Μελέτες & Εφαρμογές.

Το ιδανικό προφίλ μιας σύγχρονης επιχείρησης

Ουσιαστικά, η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. αξιοποιεί την τεχνογνωσία που έχει κερδίσει με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της και την μεταδίδει μέσω του Ινστιτούτο, που έχει ήδη στο κοντέρ της περισσότερες από 3.300 εκπαιδευτικές ώρες σε ολόκληρη την Ελλάδα με πάνω από 5.900 συμμετέχοντες.

Πρόκειται για ένα Ινστιτούτο που έχει πιστοποιηθεί Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 από τον ΕΟΠΠΕΠ αλλά και από άλλους ιδιωτικούς και διεθνείς φορείς, διαθέτει 10 εκπαιδευτικές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, πλήρως εξοπλισμένες με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα και τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία και απασχολεί καταξιωμένους εισηγητές για την πραγματοποίηση των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το ιδανικό προφίλ μιας σύγχρονης επιχείρησης

Κάπως έτσι φανταζόμαστε όχι μόνο την ιδανική επιχείρηση του σήμερα, αλλά και του αύριο. Και αυτή η ανάγνωση είναι διπλή: Από τη μία η γνώση είναι η δύναμη που θα κρατήσει αναμμένους τους κινητήρες μιας επιχείρησης σε κάθε πιθανή δυσκολία και σε κάθε εμπόδιο που θα συναντήσει. Από την πλευρά των καταναλωτών, όταν γνωρίζουμε πως πίσω από κάθε προϊόν που αγοράζουμε βρίσκεται η φιλοσοφία της εξέλιξης και της γνώσης, τότε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε διπλά χαρούμενοι.

 

*Για περισσότερες πληροφόριες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου http://www.kafkasinstitute.gr/.